Witam dzisiaj miałem od rana wariacja z moją octavią tzn odpalam wszystko ok ale przy następnym odpaleniu jakiś dziwny dzwięk słyszę zgasiłem silnik a to nadal okazało się że rozrusznik cały czas kręci !! wyjąłem kluczyk a ten nadal kręci pomogło dopiero zdjęcie klemy . I tutaj moje pytanie co nawala bo następne odpalenia ok , z tego co dopytałem to tak elektromagnes rozrusznika sie zawiesza i nie rozłącza , możliwe że przekaźnik może ktoś miał taki przypadek i pomorze z góry dziękuję i pozdrawiam
no właśnie wg opini mechanika raczej to ale wolę dopytać jednak możę ktoś juz miał taki przypadek ale wrażenie jest niezłe heh wyciągasz kluczyk a ten kręci i kręci
Pany,
Ponownie mnie dopadło. Już raz wymieniałem szczotkotrzymacze w rozruszniku. Rano odpaliła furka na dotyk. Chciałem w pracy skoczyć po coś na śniadanie i dupa. Cyka, ale nie kręci. Wrzucałem biegi bez sprzęgła, popuściłem auto do tyłu na biegu, popukałem w rozrusznik, ale się nie odwiesił. Bawić się w kolejną wymianę szczotkotrzymaczy, czy już raczej kupić nowy rozrusznik? Autko będzie musiało chyba postać pod firmą Pewnie do jutra... Może macie inny pomysł jak to odwiesić? Może tak jak ostatnio pourywało szczotki?
Jak coś to mam czas dziś do 18-tej na zakup w IC.
Z góry dzięki za sugestie
Pozdrawiam
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
[ Dodano: Sob 29 Gru, 12 18:13 ]
Rozebrałem, przeczyściłem, przesmarowałem, sprawdziłem na krótko z akumulatora i kręci. Założyłem i znowu... Cyka raz, ale nie kręci. WTF!?
Co może być problemem??
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
raczej brak kontaktu, jeśli cyka a nie kręci, to uszkodzony będzie automat i nie podaje napięcia na wirnik.
Sprawdź kontrolką czy w czasie zapalania jest napięcie na zacisku wyjściowym z automatu.
Krzych, rOBERTO795, automat zepsuty. Wsadzony nowy oryginał Bosch, wymienione wszystkie tulejki na nowe + wsadzony nowy bendix. Idę zaraz zamontować. Wish me good luck. Mam nadzieję, że będzie ok. Dodatkowo oczywiście wyczyściłem i nasmarowałem smarem, który utrzymuje swoje właściwości od -30 do 200 czy tam 300 stopni C.
Komentarz