[O1] service OIL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cichy192
    Classic
    • 2014
    • 7

[O1] service OIL

kazik4x4, coś dla przypomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Kj_ON2rnbg0 ciekawe dlaczego usunąłeś konto,czyżby z powodu super inteligentnych twoich wypowiedzi :?: :lol: jakbym miał takiego szefa to chlałbym chyba na umór :evil: :P
  • Robbo94
    Classic
    • 2012
    • 33

[O1] service OIL

Witam. Mam takie zapytanie. Pojawił mi się komunikat "service OIL" a olej zmieniałem 7k km temu czyli zaraz po kupnie auta (kwiecień). Mechanik kazal co 10k wymieniać olej, ale tyle nie przejechałem. Wiem jak to skasować ale mam zagadkę: czy jak to zrobię to czy komputer nie zgłupieje i czy jest to dla niego bezpieczne. Czy może lepiej zignorować ten komunikat i przy wymianie oleju powiedziec mechanikowi żeby skasował komunikat (bo chyba poprzedni mechanik tego nie zrobil). Pomocy

Komentarz

• tryton
      Elegance
      • 2008
      • 935

Zamieszczone przez Robbo94
      bo chyba poprzedni mechanik tego nie zrobil). Pomocy
      skoro mechanik nie ustawił nowego przebiegu to normalnie włączyła ci się informacja o zmianie oleju . Wykasuj komunikat i po sprawie A przy następnej wymianie oleju wyzeruj inspekcje

Komentarz

• Robbo94
        Classic
        • 2012
        • 33

ok, tylko pytanie czy takie kasowanie na wlasna reke jest bezpieczne dla komputera pokladowego? czy ogolnie komputer pozniej nie zglupieje? wiesz, wczesniej jezdzilem felicia w ktorej nie bylo elektorniki (nie w takim stopniu) wiec jestem zielony

Komentarz

• tryton
          Elegance
          • 2008
          • 935

Komputerowi nic się nie dzieje kasuje juz tak u siebie 10 lat a poza tym masz w instrukcji auta opisane jak skasować samodzielnie inspekcje więc nawet producent przewidział samodzielne kasowanie

Komentarz

• Robbo94
            Classic
            • 2012
            • 33

Tak ale jest tam nadmienione ze nienalezy tego robic. Dlatego udalem sie tutaj po informacje Dziekuje za odpowiedz

Komentarz

• tryton
              Elegance
              • 2008
              • 935

Żarówki też zalecają wymieniać w ASO

Zawsze dla pewności możesz zaczekać aż się wypowie toś kto ma taki silnik jak ty

Komentarz

Pracuję...