[O2] Blokada wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michas1912
    Classic
    • 2011
    • 7

[O2] Blokada wycieraczek

misiek^wro, no to większość prostych rzeczy,ale czasochłonnych Jak będziesz już wiedział kiedy będziesz działał w garażu to daj znać tutaj,albo na PW,to zobaczę jak się z czasem i sesją zorganizuję
  • Darekgda
    Rider
    • 2010
    • 611

[O2] Blokada wycieraczek

Mam pytanie odnośnie blokowania wycieraczek po zamknięciu z pilota .
    Temat wypłynął po kradzieży wszystkich wycieraczek , zastanowiło mnie w jaki sposób je zdjęli . Po zamknięciu z pilota powinny się zablokować i tu zdziwko nie zawsze się blokują , być może uchroniło mnie to przed złamaniem uchwytów tych że piór . I tu moje pytanie do kolegów co może być przyczyną braku blokowania , w tej chwili nie pamiętam czy były zostawione w trybie auto ale to nie powinno mieć nic wspólnego z blokowaniem po zamknięciu.Za ew. podpowiedzi dziękuję .

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

"Blokowanie wycieraczek", co to za dziwna funkcja? Rozumiem, że chodzi o ich najniższe położenie po wyłączeniu. Niestety nie zabezpieczy to przed kradzieżą zarówno piór, jak i całych ramion, pomimo że śruby są niby zakryte maską silnika. Można podejść przegubowym kluczem nasadowym.

Komentarz

• Darekgda
        Rider
        • 2010
        • 611

Marian ramiona zostały , chodzi mi o to że można czasem ręką normalnie bez oporu ruszać wycieraczkami pomimo zamknięcia , w o2 jest taki myk że po zamknięciu z pilota powinny być zablokowane bez możliwości przesunięcia ręką takie cusik anty kradzieżowe .

Komentarz

Pracuję...