Panowie przy woskowaniu zaciapałem listwy chropowate te czarne na drzwiach. Teraz mają biały nalot i nie da się normalnie tego usunąć. Znacie preparaty do takich rzeczy?
[O2] Dziwna praca skrzyni biegów na II biegu.
Zwiń
X
-
[O2] Dziwna praca skrzyni biegów na II biegu.
Witam. Proszę kolegów o sprawdzenie "czy rzeczywiście ten typ tak ma" silnik 1.6 MPI. Chodzi o lekkie wycie wg mnie jakby od skrzyni biegów szczególnie słyszalne w zakresie obrotów 1800-2000 na II biegu przy lekkim naciskaniu pedału przyśpieszenia. Autko ma przejechane dopiero 20tys. Dzięki.
-
-
Pewnie masz to co u mnie. Brat w OI ma tak samo dziwiło mnie to ale jak usłyszałem to u siebie to wnioskuję że już tak jest. Obaj mamy LPG więc może to tego kwestia. Ogólnie ja słyszę to jak nie mam włączonego radia jadąc na drugim biegu i raczej nie przyspieszając delikatnie tylko po puszczeniu gazu jak auto zwalnia. Tak jak by się jakiś mikserek załączał :twisted: Ale skąd te wycie dokładnie to nie doszedłem. Na pewno gdzieś od silnika i mają wpływ na niego obroty. Powiem tylko ze w OI jest to zdecydowanie bardziej słyszalne...
PS. nie mam pewności że jest to tylko na 2 biegu. Po prostu wtedy na ogół słyszę...
Komentarz
-
-
Podejrzewam że nie jest to kwestia jakiejś usterki czy wadliwego działania. Gdyby tak było na pewno na forum było by "głośno". Ostatnio w Fabii z gazem też to słyszałem więc może tak pracuje ta instalacja gazowa (np. wtryskiwacze też są wyjątkowo głośne i tak ma być). Bo rozumiem że Ci co nie mają gazu nie mają takich dźwięków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez byqkris17009, niemiałem gazu i też ten dzwięk był. To ewidentnie przekładnia na drugim biegu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez byqkris17009, niemiałem gazu i też ten dzwięk był. To ewidentnie przekładnia na drugim biegu.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Komentarz