Witam.
Od dłuższego czsu świruje mi centralny zamek tylniej klapy. Raz się otwiera raz nie.
Mechanik stwierdził zatarty siłownik zamka.
Kupiłem nowy oryginalny zamontowałem i dalkej to samo zamyka i raz się otwiera raz nie.
Macie jakieś sugestie ?
może jakaś przerwa w obwodzie i czasami nie łączy?
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
tomekkowalski, sprawdź czy czasem nie popękały przewody w gumowej osłonie między karoserią a klapą.ok
pozdro
ok, idąc w stronę silnika, potem przewody idą do bagażnika (kostki obok lewego nadkola), a potem gdzie dalej? Bo u mnie jest przerwa, ale nie w gumowej osłonie, ani w tych kostkach.
na kablach od silniczka zamka powinny się pojawiać zamiennie plus i masa. U mnie problem polega na tym, że przy zamykaniu jest ok 1-plus, 2-masa, a przy otwieraniu 1-masa, 2- <nic>.
djwyrebas, sprawdź czy w lewym boczku w bagażniku za lampą są kostki i moduły , u mnie jest od haka i jeszcze coś , sprawdź czy nie ma tam przewodów o tych samych kolorach , dziwne że skoro jest na 1-plus, 2- masa , a przy zamykaniu 1 -masa a na 2 nic :?: to by oznaczało że raczej przewód jest ok,włóż w te końcówki od silniczka żarówkę taką ja w postojach i zatrzaśnij rygiel na otwartej klapie i zamykając i otwierając z pilota jak masz obserwuj zachowanie żarówki, bo powinna za każdym razem się zapalać jak i przy otwieraniu tak i przy zamykaniu, może w boczku za lampą zalana lub skorodowała któraś kostka :| ok
gdyby cos bylo z wiazkami, to by na jednym kablu nic nie bylo. Wydaje mi sie, że to moduł, bo mimo programowania vagiem nie miga mi po zamknieciu kierunkami i nie zamyka po przekroszeniu v=15kmph.
Kombinowalem zeby sie wpiac kablami do zamka klapy do tylnich drzwii ale czy tam tez na wiazce od zamka na 2 przewodach pojawiaja sie plus i masa zamiennie przy otwieraniu i zamykaniu?
Tak w ogole, to z tą żarowka probowalem i migala przy otwieraniu tylko stad doszedlem czego brakuje bo silniczek dziala extra na baterii 9v
djwyrebas, od zamka drzwi nie wyda bo moduł steruje otwieranie i zamykanie poprzez impuls masy a w bagażniku przez zamianę biegów czyli + i - .rozumiesz . najlepiej to podmień od kogoś moduł na próbę do sprawdzenia.ok
Komentarz