Zasilanie syreny alarmu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mieczysław
    Classic
    • 2012
    • 6

Zasilanie syreny alarmu

Tony065, to nie mój wymysł tylko pojebów z UE. Tak czytałem, że bezwarunkowo wszystkie samochody do 2017r!!!
    Zobacz sam, kiedyś był stosowany jeszcze inny czynnik niż R134a, a obecnie jest on dawkowany nawet do starych samochodów które fabrycznie miały starsze chłodziwo, bo ono definitywnie zostało wycofane w UE.
  • danio12345
    Classic
    • 2010
    • 26

Zasilanie syreny alarmu

Witam, mam problem z syreną alarmu. Zepsuła mi się oryginalna syrena. Próbowałem kupić taką samą, ale bez skutku :cry:, kupiłem dwie, jedną najzwyklejszą jakąś chińską z plusem i minusem oraz drugą od audi z trzema kabelkami, wszystkie zadziałały po podłączeniu na krótko do akumulatora.
    W oryginalnej syrenie był tylko jeden kabelek.

Z samochodu wychodzą dwa kabelki, jeden czerwony który teraz wisi luzem i drugi który jest zaczepiony do tak jakby przycisku otwartej/zamkniętej maski.

Sprawdzałem próbówką czy dochodzi prąd do którychś z kabli podczas wywołanego alarmu ale niestety. :|

Macie może jakieś pomysły na podłączenie tego? Ja próbowałem na różne sposoby ale nic nie zadziałało. :cry:

Załączam link do mojej oryginalnej syreny: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57084

Komentarz

• mariom122
      Ambiente
      • 2011
      • 117

No i czerwony kabelek podłączasz do plusa w syrenie a drugi z syreny na masę i pasuje. Miałeś najzwyklejszą syrenę także musi pasować. A że nie działa to pewnie jest problem z centralką alarmu. Syrena nie ma nic do odpalania samochodu. Ma tylko wyć jak coś się dzieje i to jedyne jej zadanie. A jak u ciebie są takie szopki z alarmem to pewnie centralka padła, czasem nie pozwala uruchomić silnika i nie wysterowuje syrenki. Bez odwiedzin u fachowca od alarmów się nie obejdzie.

Komentarz

• danio12345
        Classic
        • 2010
        • 26

mariom122 a nie wiesz może gdzie ta centralka może się znajdować? Chciałbym sprawdzić czy wychodzi od niej napięcie jakieś, bo może gdzież kabelek zasilający się przetarł. :wink:

Komentarz

• mariom122
          Ambiente
          • 2011
          • 117

Różnie z tym bywa ale przeważnie pod kierownicą w przestrzeni nad nogami kierowcy. Zdejmujesz plastiki pod kierą i powinna tam gdzieś być, chyba że elektryk był ambitny i ją gdzieś indziej ukrył ale nie sądzę

Komentarz

• danio12345
            Classic
            • 2010
            • 26

Jutro jak znajdę trochę czasu to poszukam jej i zobaczymy czy coś zdziałam

Komentarz

Pracuję...