Z dnia na dzien nawalily mi drzwi pasazera ty od strony kierowcy.Mianowicie nie moge otworzyc ich ani od zewnatrz ani od wewnatrz.Rygiel caly czas jest zamkniety.jak ciagne za klamke od wewnatrz to podnosi sie ale drzwi ani drgna..czy ktos orientuje sie o co moze chodzic? Pozdrawiam..
Okazalo sie ze tylne drzwi sa w trybie safe...mechanik powiedzial ze bez zniszczenia tapicerki drzwi sie nie obejdzie bo nie ma jak dostac sie do mechanizmu..szczerze mowiac troche mnie to zalamalo..moze ktos zna jakis sposob jao sobie ztym fantem poradzic niszczac przy tym jak najmniej...pozdrawiam
tez juz o tym myslalem...chcialem wyciag tylka ta czesc materialowa gdzie jest raczka..ale nie wiem czy da rade potem jakos to wkleic zeby wygladalo w miare dobrze..
kolego wydaje mi się że da się ściągnąć tapicerkę od środka. Od dołu jest dostęp do śrubek i boki też raczej są dostępne. Mi mechanik jakoś zdjął tapicerkę w tylnych lewych drzwiach i wyłamał stary uszkodzony zamek i wymienił na nowy. Zobaczy czy po zdjęciu pokrywy ze środkowego słupka zakrywającej pas bezpieczeństwa ułatwi dostęp do śrubek
Ktos na forum tez pisal mi ze to jest mozliwe ale bylem wczoraj zobaczyc w aucie i na pierwszy rzut oka wydaje mi sie to niemozliwe...wokolo drzwi na glebokosci wlasnie srubek jest juz rama auta a szpara miedzy drzwiami a rama to jakies 0,5 cm...
Baka, tak sobie odświeżyłem ten wątek, przypomniało mi się, że przecież tapicerka w O1 jest montowana na na plastikowe wkręty i jeśli jest tam choć mała szparka, to też jesteś w stanie skosić te wkręty śrubokrętem, zdjąć boczek i kupić przed montażem nowe wkręty z ASO za marne grosze.
Mam nadzieję że to pomoże osobom, które mają ten sam problem co Ty, bo powraca on jak bumerang.
"It's not important to be better than someone else, but to be better than yesterday."
Prof. Jigoro Kano
Komentarz