[O2] wymiana dwumasy z dsg okolice Torunia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gsk00
    Classic
    • 2014
    • 3

Zamieszczone przez r2r
    -elpolacco, otwarł swój mały bagażnikowy bazarek, co zaowocowało mini-modami na szybko u niektórych
    -rafiki, przerobił na szybko gazetę częstochowską
    1. Na szybko to poszły przednie postojówki, a wczoraj jeszcze lampki nad tablicą z tyłu - tak na marginesie to ma ktoś jakiś patent żeby te oprawki od żarówek nad tylną tablicą nie wpadały do środka przy próbie włożenia żarówki? bo szczerze powiem mam dość zdejmowania i zakładania tapicerki z klapy za każdym razem jak takie małe "G" nawali... :evil:
    2. Częstochowską?? Toć to ogólnopolska Wybiórcza była :diabelski_usmiech
    Zamieszczone przez Medalik
    Z tym plackiem to jaki ska dal widzę! Jeszcze jedna taka akcja i będzie trzeba zmienić lokal
    No przecież już przerabialiśmy szukanie lokalu i wychodzi na to, że u nas ciężko o inny z własnym parkingiem :lol: ja na pewno nie wrócę do "Juana" na rynku wieluńskim...menu po francusku (?), ceny z kosmosu i 25 pln za występ zespołu czy chcesz czy nie...

A co do Jaworzna to ja chyba będę musiał jechać swoim, bo jeszcze nie wiem jak mi się piątek ułoży, znaczy nie wiem czy na 18 będę w Czewie.

Medalik, jakbyś chciał w weekend za tydzień jechać na to Spotkanie Klubu Mercedes Śląsk, co mówiłem, to niestety ja odpadam, bo ten weekend mam zaplanowany przez szefa na imprezy w Blachowni.

[ Dodano: Nie 16 Cze, 13 13:49 ]
    Na 5 zdjęciu od Marka wszyscy są czymś bardzo zainteresowani, się jak na komendę w jedną stronę patrzymy :lol:
  • spiono
    Classic
    • 2012
    • 10

Witam,
    Mam Octavię II z 2006 roku 1,9 tdi ze skrzynią dsg. Prawdopodobnie pada dwumasa, ma objawy podobne jakie przeczytałem tu na forum. W przyszłym tygodniu jadę do ASO aby potwierdzić usterkę. Wiadomo, że wymiana w ASO to worek pieniędzy. Szukam w związku z tym jakiegoś mechanika z okolic Torunia, który będzie umiał wymienić dwumasę. Pytałem kilku, a le zgodnie twierdzili, że przy automacie dwumasy nie ma. Nie chcę, aby uczyli się na moim aucie, a serwis drogi...

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez spiono
      a serwis drogi...
      to znaczy ile?
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• spiono
        Classic
        • 2012
        • 10

Aktualne ceny będą mi znane dopiero po wizycie w serwisie w przyszłym tygodniu. Na tym forum pisano o kosztach 4tyś. części + robocizna. Poza tym serwisy mają zawsze wygórowane ceny.

Komentarz

• zadariusz1
          Rider
          • 2011
          • 543
          • Octavia III (5E3)
          • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Nie do konca tak jest mi w 2.0 TDI z DSG u Lellka zaspiewali 4300 z robocizna,ale juz u plichty dogadalem sie na 3800,takze podjedz do 2 serwisow i negocjuj,wymiana to pare godzin wiec nawet warto podjechac pare kilometrow i poczekac na naprawe

Komentarz

• dwaoka
            Elegance
            • 2010
            • 927

nową część oryginalną kupisz za ok. 2000zł.
            bkc+dsg

Komentarz

• robekcool
              RS
              • 2009
              • 2041
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

spiono, kup jak Ci radzi dwaoka, wydaj 250-300 na paliwo i DGW albo ja Ci to zrobimy. W 3 kołach sie spoko zmieścisz :idea:
              www.k-mot.pl
              Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
              Autoholowanie.
              Robert Kulma

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

spiono, potwierdzam, ja robiłem u robekcool, - wszystko śmiga. Uwaga - dolicz koszt geometrii po wymianie.
                bkc+dsg

Komentarz

• spiono
                  Classic
                  • 2012
                  • 10

Chciałbym wymienić u kogoś kto się na tym zna, stąd moje pytanie czy znacie kogoś z okolic Torunia godnego polecenia. Jak będzie trzeba to podjadę dalej. Auto stoi w tej chwili u Złomańczuka w Toruniu. Zobaczymy jaka będzie diagnoza i koszty ewentualnej naprawy.

Robekcool Ty masz warsztat cz robisz, że tak powiem po godzinach ?

Komentarz

• robekcool
                    RS
                    • 2009
                    • 2041
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko widać w podpisie.
                    www.k-mot.pl
                    Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                    Autoholowanie.
                    Robert Kulma

Komentarz

• spiono
                      Classic
                      • 2012
                      • 10

No i już wiem. Serwis zdiagnozował usterkę, to dwumas. Koszt koła 3200 zł + robocizna ok. 500zł

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

No to kupic dwumas i zlecic robote. Za 2200zl cala impreza jest do ogarniecia
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• spiono
                          Classic
                          • 2012
                          • 10

Zgadza się. Zmieszczę się w 2200. Zamówiłem koło u znajomego, a robotę oddam w serwisie. Dzięki za pomoc.

[ Dodano: Sro 10 Paź, 12 10:28 ]
                          Dwumasa wymieniona. Teraz już nic nie brzęczy ! Pochwalić muszę serwis Skody i VW w Lubiczu koło Torunia. Robotę wykonali jak trzeba, a przy tym nie zdarli ze mnie skóry.

Komentarz

Pracuję...