:cry: witam od pewnego czasu mam problem z moja skodzianka zawiesza sie na 1500obr i faluje do 2000obr bylem juz u gazownikow z gazem wszystko gra wymienilem kable do swiec kopulke palec zaplonowy filtry jeden mechanik powiedzial ze to przepustnica wiec zostala wyczyszczona zadoptowana na nowo i nic dalej to samo tydzien potrafi byc wpozadku a puzniej znow to samo a koszt nowej to 1000zl pomocy!!!
Ja swoja wymienilem ale z calkiem innego powodu. A takie objawy mialem jak napsikalem troche srodka czyszczacego do mechanizmu odpowiadajacego za wolne obroty pod taka czarna klapka w przepustnicy. Dopiero po odparowaniu tego srodka wszystko wrocilo do normy, nie znam sie na tym ale moze Twoj problem wlasnie tam lezy, moze trzeba to przeczyscic. To taki odpowiednik silniczka krokowego albo wlasnie sam silniczek a z tego co wiem tez sie je czysci.
To taki odpowiednik silniczka krokowego albo wlasnie sam silniczek a z tego co wiem tez sie je czysci.
Zgadza się jest to tzw. nastawnik przepustnicy który mógł ulec uszkodzeniu i to właśnie on może powodować takie efekty, lecz czy czyszczenie jest opłacalne???? :?
Osobiście rozkręcałem przepustnice, i doszedłem do wniosku że zamiast czyścić lepiej kupić używkę z rozbitka, i tak zrobiłem.
Tam nie ma silniczka krokowego, tam jest zawór wolnych obrotów
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Miałem podobne objawy co prawda w TDI.
Sprawdź sprzegiełko alternatora, w moim przypadku po wymianie tego sprzęgiełka objawy falowania obrotów ustąpiły.
Komentarz