problem z falowaniem obrotow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scholtysek
    Classic
    • 2014
    • 1

Zamieszczone przez leonn
    tadfi, to wypal 2szt na grill nie z lustrzanej, tak na próbę, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Ja też bym poprosił chociaż jedna sztukę na przód (oprócz zamówionych na tył). Zawsze to można polakierować.
  • oskar881234
    Classic
    • 2012
    • 3

:cry: witam od pewnego czasu mam problem z moja skodzianka zawiesza sie na 1500obr i faluje do 2000obr bylem juz u gazownikow z gazem wszystko gra wymienilem kable do swiec kopulke palec zaplonowy filtry jeden mechanik powiedzial ze to przepustnica wiec zostala wyczyszczona zadoptowana na nowo i nic dalej to samo tydzien potrafi byc wpozadku a puzniej znow to samo a koszt nowej to 1000zl pomocy!!!

Komentarz

• sas2109
      Drive
      • 2011
      • 80

Ja swoja wymienilem ale z calkiem innego powodu. A takie objawy mialem jak napsikalem troche srodka czyszczacego do mechanizmu odpowiadajacego za wolne obroty pod taka czarna klapka w przepustnicy. Dopiero po odparowaniu tego srodka wszystko wrocilo do normy, nie znam sie na tym ale moze Twoj problem wlasnie tam lezy, moze trzeba to przeczyscic. To taki odpowiednik silniczka krokowego albo wlasnie sam silniczek a z tego co wiem tez sie je czysci.

Komentarz

• oskar881234
        Classic
        • 2012
        • 3

tam akurat nie byla czyszczona czyscilismy tylko sama przepustnice z klapka dolotowa ale dzieki za podpowiedz teraz sprubuje pod ta kopulka

Komentarz

• grzesiu2400
          Ambiente
          • 2009
          • 193
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez sas2109
          To taki odpowiednik silniczka krokowego albo wlasnie sam silniczek a z tego co wiem tez sie je czysci.
          Zgadza się jest to tzw. nastawnik przepustnicy który mógł ulec uszkodzeniu i to właśnie on może powodować takie efekty, lecz czy czyszczenie jest opłacalne???? :?
          Osobiście rozkręcałem przepustnice, i doszedłem do wniosku że zamiast czyścić lepiej kupić używkę z rozbitka, i tak zrobiłem.

Komentarz

• dominik9420
            L&K
            • 2012
            • 1136

Zamieszczone przez sas2109
            albo wlasnie sam silniczek
            Tam nie ma silniczka krokowego, tam jest zawór wolnych obrotów
            Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
            Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
            Pozdrawiam i Szerokości!
            Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
            http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• buska3
              Classic
              • 2012
              • 14

Witam

A sonda lambda jest sprawna bo od niej dużo zależy ???

Komentarz

• witek_sz
                Drive
                • 2008
                • 91
                • Octavia II (1Z3)
                • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem podobne objawy co prawda w TDI.
                Sprawdź sprzegiełko alternatora, w moim przypadku po wymianie tego sprzęgiełka objawy falowania obrotów ustąpiły.
                OCTAVIA II 1,9TDI ELEGANCE; XII 2004r; BKC, DSG

Komentarz

Pracuję...