Stuk, skrzypienie z okolic lewarka zmiany biegow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dominik2000
    Classic
    • 2013
    • 1

Zamieszczone przez gieniug66
    hahah, pewnie nie wie o jakie kiełbaski chodzi
    :czerwona: :szeroki_usmiech
  • adamson30
    Classic
    • 2011
    • 8

WITAM

Posiadam Octavie 2 FL z silnikiem 2,0TDI 110km , przebieg 10000km. Ostatnio zauwazylem pewna rzecz:
    po wrzuceniu wstecznego i ruszaniu (nozna trzymac w tym momencie samochod na hamulcu) z okolic lewarka slychac stukotanie-skrzypienie, jak bys sie ocieraly 2 elementy. Ten sam dzwiek powstaje np przy wolnej jezdzie na 1 lub 2 i np puszczeniu gazu(hamowanie silnikiem) - wowczas ten dzwiek tez sie pojawia.
    Mam prosbe do klubowiczow o jakies sugestie, lub sprawdzenie w podobnych modelach czy tak moze jest standartowo - chociaz troszeczke denerwujace.

Pozdrawiam

Adam

PS. W ASO byly sciagane plastiki z konsoli srodkowej, radio itd, ogladane oslony od spodu, oraz poduszki silnika - wszystko ok

Komentarz

• lukaszp1981
      Ambiente
      • 2009
      • 140
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A u mnie, właśnie z okolic lewarka zmiany biegów dobiega jakieś brzęczenie, jakby była jakaś osłona niedokręcona, ale sprawdzałem i wszystko jest skręcone. Dźwięk ten występuje zawsze przy ok 1500obr/min, na każdym biegu. Denerwuje mnie to trochę. Znajomy twierdzi, że to katalizator, ale nie chce mi się wierzyć, auto ma 71000 km.

Komentarz

Pracuję...