Panowie szukam a wiem że gdzieś to widziałem lecz nie umie znaleźć. Kolega poprosił mnie o zmianę podswietlenia wskazówek w OI. Moje pytanie czy wskazówki paliwa i temperatury są na osobnych diodach ? Czy razem z całym polem tak jak było to w fabi ? Pytanie dotyczy OI fl. Z góry dziękuje za podpowiedz
[O1] odcinka na 2 sekunty przy okolo 2 tys. obrotow
Zwiń
X
-
[O1] odcinka na 2 sekunty przy okolo 2 tys. obrotow
Witam, moj problem polega na tym ze od drugiego biegu okolo 2 tys. obrotow nastepuje odciecie i po jakis 2 sekundach rekcja na pedal gazu powraca, a odczuwalne przyspieszenie nastepuje dopiero po 2200 obrotach. Wczesniej auto wogole nieciagnelo i bylo zamulone dopiero po 2200 obrotch ciagnelo, podlaczone pod kompa i byl blad niedoskasowania odnosnie przeplywomierza to wymienilem przeplywomierz ale problem z odcieciem pozostal. Ktos wie o co chodzi, z gory dziekuje
Skoda octavia 1.9 tdi 110 km 2000 rok
-
-
dzięki za nazwę programu, a kabel kiedyś kupiłem jak miałem golfa ale za mniejsze pieniążki które ty napisałeś; byłem podłączyć kompa i znowu wyskoczył mi błąd z przepływomierzem ale niema takich objawów jak przed wymianą były, oraz znalazłem chyba "chip" bo nie jestem znawcą tego sprzętu opisany jest tak: IST Alpin i był podłączony do kostki przy silniku z której kable biegną do pompy paliwa, a dodatkowo cieniutki kabel który wychodził z boku tego chipa był podłączony do wtyczki od przepływomierza. A te logi zrobie gdy zobacze jak będzie się autko zachowywało, bo wymontowałem go.
Komentarz
-
-
oki postaram sie jutro zrobić, a objawy dalej te same nawet po wypięciu chipa
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 18:35 ]
próbowałem połączyć się z vcds i pokazuję mi w teście że port ok a nie widzi interfejsu i nie mogę zrobić żadnych testów. Jakieś pomysły jak mogę się połączyć z tym programem??
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 22:04 ]
Udało mi się zrobić testy innym programem ale nie wiem czy je dobrze zrobilem o to strona gdzie je umieściłem: Grupy: 003,001,010 - http://vaglog.rtnet.pl/parol19_101169.html
[ Dodano: Nie 04 Lis, 12 17:26 ]
u mnie okazało się że usterka leży po stronie nowo zakupionego przepływomierza, założyłem używkę od brata i zero probleów, auto chodzi jak powinno.
Komentarz
-
Komentarz