[O1] odcinka na 2 sekunty przy okolo 2 tys. obrotow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmaciekk
    Classic
    • 2014
    • 3

Panowie szukam a wiem że gdzieś to widziałem lecz nie umie znaleźć. Kolega poprosił mnie o zmianę podswietlenia wskazówek w OI. Moje pytanie czy wskazówki paliwa i temperatury są na osobnych diodach ? Czy razem z całym polem tak jak było to w fabi ? Pytanie dotyczy OI fl. Z góry dziękuje za podpowiedz
  • parol
    Classic
    • 2012
    • 13
    • Octavia I combi (1U5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Witam, moj problem polega na tym ze od drugiego biegu okolo 2 tys. obrotow nastepuje odciecie i po jakis 2 sekundach rekcja na pedal gazu powraca, a odczuwalne przyspieszenie nastepuje dopiero po 2200 obrotach. Wczesniej auto wogole nieciagnelo i bylo zamulone dopiero po 2200 obrotch ciagnelo, podlaczone pod kompa i byl blad niedoskasowania odnosnie przeplywomierza to wymienilem przeplywomierz ale problem z odcieciem pozostal. Ktos wie o co chodzi, z gory dziekuje

Skoda octavia 1.9 tdi 110 km 2000 rok

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

zrób logi
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• parol
        Classic
        • 2012
        • 13
        • Octavia I combi (1U5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A powiedz jakim programem mam to zrobic bo nigdy tego nie robilem

Komentarz

• dryblaspl
          Drive
          • 2012
          • 75

vcds plus kabel vag ....160zl i wiesz wszystko o samochodzie dzięki kablowi,
          Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• parol
            Classic
            • 2012
            • 13
            • Octavia I combi (1U5)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

dzięki za nazwę programu, a kabel kiedyś kupiłem jak miałem golfa ale za mniejsze pieniążki które ty napisałeś; byłem podłączyć kompa i znowu wyskoczył mi błąd z przepływomierzem ale niema takich objawów jak przed wymianą były, oraz znalazłem chyba "chip" bo nie jestem znawcą tego sprzętu opisany jest tak: IST Alpin i był podłączony do kostki przy silniku z której kable biegną do pompy paliwa, a dodatkowo cieniutki kabel który wychodził z boku tego chipa był podłączony do wtyczki od przepływomierza. A te logi zrobie gdy zobacze jak będzie się autko zachowywało, bo wymontowałem go.

Komentarz

• dryblaspl
              Drive
              • 2012
              • 75

dziwisz sie że silnik wariuje jak miał jakiegoś boxa.. nie wiem czy tez musisz zrobić adaptacje przepolywomierza...
              Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• przemik
                RS
                • 2012
                • 1610

Nie ma czegos takiego jak adaptacja przeplywomierza... zarob logi i to jak najszybciej...
                Przemek
                DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
                A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
                80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• parol
                  Classic
                  • 2012
                  • 13
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

oki postaram sie jutro zrobić, a objawy dalej te same nawet po wypięciu chipa

[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 18:35 ]
                  próbowałem połączyć się z vcds i pokazuję mi w teście że port ok a nie widzi interfejsu i nie mogę zrobić żadnych testów. Jakieś pomysły jak mogę się połączyć z tym programem??

[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 22:04 ]
                  Udało mi się zrobić testy innym programem ale nie wiem czy je dobrze zrobilem o to strona gdzie je umieściłem: Grupy: 003,001,010 - http://vaglog.rtnet.pl/parol19_101169.html

[ Dodano: Nie 04 Lis, 12 17:26 ]
                  u mnie okazało się że usterka leży po stronie nowo zakupionego przepływomierza, założyłem używkę od brata i zero probleów, auto chodzi jak powinno.

Komentarz

Pracuję...