Problem po rozruch- szarpanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba_socho
    Classic
    • 2014
    • 1

aldam, nie wiem skąd masz te ceny, ale jak dla mnie to lekko zawyżone są :wink: Sprawdź sobie tu no i możesz jeszcze zniżke dla OCP dostać.
  • tommic89
    Classic
    • 2012
    • 3

Witam serdecznie ! Jestem tu w miarę nowy ( Octavie I mam od czerwca ) i od jakiegoś czasu przy niższych temperaturach zauważyłem niepokojące objawy, mianowicie zaraz po odpaleniu przy ruszaniu strasznie szarpie ( przy puszczaniu sprzęgła w ostatnim etapie gdy już powoli ruszy ). Problem jest o tyle dziwny, bo po rozgrzaniu się silnika problem znika i później cały Boży dzień jeździ bez problemów po każdym odpaleniu. Dodam że świece zostały sprawdzone, filtr paliwa wymieniony. Nie wiem czy to może być sprzęgło bo wydaje mi się że przy tym cały czas by szarpało. Czytałem już dużo na ten temat i to co mogłem sprawdzić/ wymienić to zrobiłem. Czy macie może jakieś propozycje Drodzy Klubowicze? Bo staje się to uporczywe. Pozdrawiam. Octavia I 1.9 TDI 90 KM ALH 2005r.

Komentarz

• Dura
      Classic
      • 2011
      • 20

U mnie szarpało z rana przy niższych temp jak przepływomierz miałem walnięty, po zmianie na nowy było już OK

Komentarz

• tommic89
        Classic
        • 2012
        • 3

Wielkie dzięki za kolejny trop. Będę musiał go sprawdzić tylko u mnie nie występuje falowanie obrotów i zauważyłem ze jak 2,3 razy ogrzeje świece i potem odpale to efekt szarpania jest trochę mniejszy ale sprawdzę ten przeplywomierz.

Komentarz

• przemik
          RS
          • 2012
          • 1610

Do sprawdzenia oraz ew. regulacji statyczny kąt wtrysku.
          Jak swiece byly sprawdzane ?
          Przepływomierz sobie daruj.... szkoda czasu.
          Przemek
          DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
          A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
          80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• tommic89
            Classic
            • 2012
            • 3

No właśnie ok południa jadę na diagnostykę sprawdzić co mu jest a w razie czego jak ustawia się ten kąt?

[ Dodano: Sro 17 Paź, 12 10:21 ]
            Byłem wczoraj na kompie i została zmniejszona dawka paliwa, lecz to jeszcze nie to. Teraz trochę mniej szarpie ale jest to jeszcze wyczuwalne. Zastanawiam się czy do tego wszystkiego ma coś rozrząd? Mam go jeszcze na gwarancji także musiał bym to sprawdzić a co Wy myślicie na ten temat?

[ Dodano: Czw 18 Paź, 12 09:42 ]
            Rozrząd ok także pomysły mi się skończyły mam pytanie czy w mojej okolicy znajdzie się jakiś pomocny i szlachetny Klubowicz który chciałby to zobaczyć i posprawdzać? Bo ręce mi już opadły jestem z okolic Rybnika/śląskie.

Komentarz

Pracuję...