szarpie na LPG (bieg 1,2)przy wolnej jeździe-Octavia II tour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Magazyn-Piekary
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez Przem78
    W O3 można takie coś domówić za 50zł.
    '

Zamów fabryczne i zapomnij o temacie szczególnie przydatne przy dzieciach ja przez miesiąc znalazłem 11 pln pod fotelami, za 4 m-ce zwróci się inwestycja :P
    W tym problem ze zamówienie już złożone i mówią ze każda zmiana - przesunie termin odbioru/produkcji czego bym bardzo nie chciał.

Zapomniałem zamówić w sumie 2 rzeczy:
    - właśnie podświetlania skarpetek
    - trój ramiennej kierownicy

ale zakładam ze pierwsze da się jakoś zrobić, a drugie przeżyć/przyzwyczaić.
  • Farrier
    Classic
    • 2010
    • 8

Witam,
    problem: na LPG szarpie przy wolnej jeździe np w korku na biegach 1 i 2, także jak schodzi z obrotów. Nie jest to jakieś mega szarpanie czy kichanie, ale dosyć uciążliwe na dłuższą metę. Temperatura silnika nie ma tu znaczenia, czasem szarpie po dłuższym przebiegu, czasem od razu po przełączeniu na gaz. Poza tym przy szybszej jeździe na 5 biegu przy puszczaniu pedału gazu czuć lekkie szarpnięcie i jadę dalej. Na trasie 300 km czuć to kilkanaście razy. Na paliwie ten problem nie występuje.
    Byłem w ASO, zmienili sterowniki czy coś, ich zdaniem nie ma sprawy, poza tym jak z zębem u dentysty, jak jestem na wizycie w serwisie to chodzi dobrze, a potem znowu podjeżdżanie i szarpie.
    Auto: Octavia II tour z lipca 2011 roku.

Mieliście podobnie?
    FARRIER

Komentarz

• artur135
      Drive
      • 2011
      • 56

witam,
      w mojej OII tour występowało szarpanie podczas jazdy na gazie w momencie hamowania silnikiem w zakresie obrotów 1600-1400. w aso zwiększyli ciśnienie lpg przynajmniej tak mnie poinformowano. teraz propblem pojawia sie sporadycznie przy 2000 obrotów. na Pb bez szarpania

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Zmień stację tankowania lpg na inną dużą i spróbuj szczęścia w innym aso

Komentarz

• Farrier
          Classic
          • 2010
          • 8

Właśnie rzecz w tym, że tankuję tylko na sieciówkach: BP, Shell, Orlen w różnych miejscach w kraju i poza szczątkowymi rozbieżnościami w spalaniu nie widzę różnicy między poszczególnymi stacjami.
          Na ten moment w dwóch aso nie widzieli problemu, w jednym zmienili sterowniki.
          Najbardziej mnie wkurza, że auto ma 1,5 roku, niecałe 20 tys. i jak się skończy gwarancja, a problem będzie dalej to się będę bujał, dlatego zastanawiam się czego wymagać od serwisu żeby to usunęli.
          A może tak właśnie ma być na gazie?
          Bo i z taką opinią się spotkałem oraz żeby zmienić styl jazdy.
          FARRIER

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

Farrier, jedz do porzadnego gazownika, niech ci instalacje ustawi podczas jazdy, a wymiana filtro tez moze ci pomoc, bo nie wiesz co tankujesz

Komentarz

• dominik9420
              L&K
              • 2012
              • 1136

Bp...
              Niestety ich jakość paliw nie powala na kolana.
              W moim odczuciu BP ma w obecnej chwili najgorsze paliwa na rynku z trzech w.w wymienionych stacji
              Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
              Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
              Pozdrawiam i Szerokości!
              Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
              http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• bishop
                L&K
                • 2012
                • 1430

Przejedź się inną octavia z lpg żebyś mógł porównać, jak nie masz znajomego to w aso lub salonie

Komentarz

• kris17009
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 235

A robiłeś jakieś dłuższe trasy na benzynie. może wtryskiwacze po takim przebiegu trzeba ponownie zaadoptować. może warto przejechać powiedzmy 200-300km na benzynce żeby komupter ustawił pracę wtryskiwaczy do obecnych warunków.
                  Jeżeli byłeś w ASO to pewnie nic nie zrobili albo wgrali zaktualizowaną mapę wtrysków. ale ogólnie takie kwiatki to nic nowego.

Moja furka:
                  -------------------------
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60516

Komentarz

• lampion
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 198
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Ja tak miałem w UNO jak świece były do wymiany. Zaznaczam, że jak się wymienia świece to w przypadku LPG trzeba razem z przewodami. Koszt jakiś tam jest ale u mnie pomogło.

Komentarz

• dontak
                      Rider
                      • 2008
                      • 586
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Farrier, przede wszystkim jedź do dobrego gazownika (nie ASO) niech sprawdzi ustawienia i mapy. Jeżeli to nie pomoże to filtry, świece, kable.
                      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

Pracuję...