padero, czyli coś w rodzaju dyskretnej elegancji :wink:
dziwne tarcie
Zwiń
X
-
dziwne tarcie
witam od niedawna jestem posiadaczem skody octavia 2 2009r ,,zauważyłem dziwne tarcie przy skręcie na pół sprzęgle np,włączanie do ruchu pod kontem 90 stopni tak jakby klocki na moment przytrzymywały albo coś innego jest to bardzo głośny odgłos ,posada układ wspomagania ruszania pod wzniesienie i jak próbowałem na wzniesieniu to ten sam pisk tylko dlaczego na prostej drodze też czasami to słyszę na skręconych kołach przy ruszaniu ma to coś wspólnego czy się coś rozwala na co zwrócić uwagę a może problem w czymś innym ,,zaznaczam że nie zawsze to się odzywaSKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD
Pozdrawiam Janusz
-
-
sprawdziłem przeguby po domowemu jazda w kółko na maksa skręcone koła i jazda ostro w lewo potem w prawo ok nic,,,pojechałem do galerii handlowej parking na dachu stromy wjazd w połowie stanąłem i ruszam bez ręcznego na układzie wspomagania ruszania pod górę wyło do samego wjazdu tak jakby hamulec przytrzymywał do momentu wyprostowania i nabrania większej prędkości mam wrażenie jak by hamulec nie odbijał po dodaniu gazu jest ok ,,,może jestem przewrażliwiony
[ Dodano: Sro 10 Gru, 14 20:33 ]
nawet bardzo przewrażliwiony ,,,SPRZEGŁO DWUMAS ,,,, po wymianie kpl. igiełka katowałem i nic cichutkoSKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD
Pozdrawiam Janusz
Komentarz
-
Komentarz