Co to znaczy drogo? Ja tankuję za ok. 1,35-1,38. Na autostradzie zawsze jest powyżej 1,6 jednak co to za problem zapuścić się 100 metrów w miasto. Tym bardziej w dobie gdy każdy ma GPS z POI. No chyba, że Salzburg ma najtańsze paliwa
Witam mam taki problem po zdjęciu przedniego kola zauwazylem ze tarcza hamulcowa ma jakis dziwny luz moge nia obracac a nawet rusza sie w gore i w dol a nawet w przod i tyl czy to moze byc lozysko kiedy zalozylem kolo i chcialem nim po ruszac to nawet nie drgnelo
konrad1986, brak Ci śruby ustalającej tarczę. Przykręcając koło ustalasz ją ( tarczę) w odpowiednim położeniu. Może źle zrozumiałem- po montażu nie możesz ruszać kolem czy tarczą ?
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
no właśnie po zdjęciu kola pod tarcza na asfalcie znalazłem okręcona śrubę i nie moglem zlokalizować skąd ona jest, a co do kola to jak kolo przykręciłem śrubami i jest nadal na lewarku to kolo nie rusza się w przód i tył jak przy problemach z łożyskiem
Mała śrubka na krzyżak ustala tarcze na piaście tylko , trzymanie zapewniają śruby razem z felgą i teraz jak będziesz ruszał w pionie czy w poziomie kołem to będziesz czuł luz na łożysku.
Zapomniałem jeszcze dodać, teraz akurat samochód stoi ale jak próbowałem się kawałek przejechać to był jeszcze taki metaliczny dźwięk jak by tarł metal o metal aż do pisku włącznie. czyli jak rozumiem to nie łożysko tylko mala śrubka po której przykręceniu powinno wszystko wrócić do normy??
[ Dodano: Nie 21 Paź, 12 17:13 ]
powiedzcie mi jeszcze proszę jak mniej więcej dostać się do tej śruby żeby ja zmienić na nowa czy trzeba wszystko zdjąć
śruba ustalająca tarcze jest pomiędzy którymś otworem, w który wkręca się szpilki (śruby) koła
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
NIe musisz zdejmować tarczy, będziesz sam w stanie to zrobić ale tarcza i tak będzie lużna możesz sobie zdjąć wtedy szybciej znajdziesz odpowiednią dziurkę.
Myślę że jak się ukręciła śrubka to lepiej zdjąć tarcze być może trzeba będzie wykręcić resztę śruby lub nawiercić i przegwintować.
Zeby nie otwierac nowych watkow uzyje istniejacy. Chcialbym sie upewnic czy moja diagnoza jest prawidlowa.
OBJAWY
Od jakiegos czasu zauwazylem ze przy wyzszych predkosciach (ok 100 km/h) moja O2 z silnikiem 1.9 TDi dziwnie wyje/huczy. Dzwiek dochodzi z przodu. Nawet jezeli puszcze noge z gazu lub gdy samochod jest na luzie dzwiek nie ustaje. Wydaje mi sie ze to nie jest dzwiek z silnika ale z kol. Opony GoodYear Efficient Grip kupilem nowe niecaly rok temu i zrobione maja ok 10 000. Czasem dzwiek naraste przy skretach.
MOJA DIAGNOZA
Wg mnie moze byc to problem z lozyskami przednich kol. Auto ma przejechane 215 000 i wydaje mi sie ze lozyska nie byly wymieniane w nim od nowosci.
Czy mozliwe ze przy tym przebiegu juz padly? Czy macie jakas inna diagnoze na te objawy?
Dźwięk wraz z prędkością powinien narastać a przy skrecie w lewo lub w prawo wyjdzie ktore łożysko jest do zrobienia przy skrecie w lewo lewe bo raczej dwa naraz nie padają
Organoleptyczna ocena w tym przypadku nie jest taka prosta. łożyska jak padają to lubią dawać taki rezonans do kabiny, że się wydaje całkiem co innego niż jest.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz