Witam!Poruszam pewnie temat wielokrotnie wałkowany na forum!
mam problem z centralnym w swojej skodzinie!
z kluczyka wszystko działa cacy domykanie szyb zamykanie itp. natomiast brak reakcji na piloty ,centralka nie widzi pilotów oba działaja bo dioda się świeci przy naciskaniu,wymieniałem baterie i nic piloty nie działały od początku jak nabylem auto!
Potem kupilem inny pilot z taką częstotliwością i dupa , próbowałem kodować vagiem i tez brak reakcji!Czy to problem z centralka?
Czy mozecie polecic kogos kto mi to naprawi , jestem ze sląska.Nie chce centralki z dodatkowymi pilotami,bo tak mi proponowali !
Piloty są czestotliwosci 434, ewentualnie jak sprawdzic na jaka czestotliwosc reaguje centralka, i gdzie ona jest umieszczona oraz jaką koncówke numeru moduł komfortu musi mieć dla odpowiednich częstotliwości, ewentualnie jak sprawdzić to bez vaga
zainteresowanym dzieki za pomoc
tomba75, podłącz kompa pod auto i w sterowniku silnika będziesz miał numer modułu komfortu , w głównie o częstotliwości pilota decydują ostatnie litery po cyfrach, ja mam końcówkę AH i pilot jest na 433MHZ, że piloty są po zmieniane przez poprzednika albo siadła w nich elektronika ,miałem osobiście taki przypadek, jak po wyjściu z auta zamkłem je z pilota i po powrocie nie mogłem go otworzyć pilotem choć dioda migała.ok
dzieki faktycznie najpierw sprawdze czy modul odpowiada czestotliwości kluczyka! mam kluczyki 434MZH, afaktycznie moga pasowac 433MHZ Jesli nadal lipa będzie to chyba modul wymienie!
Czy wymiana modulu komfortu o tym samym symbolu to jest tylko przelożenie czy trzeba wszystko od nowa kodowac?
witam, mam podobny problem, myslałem że to moduł komfortu ale po podmiance nadal brak możliwości zaprogramowania pilotów.
Vag wywala błąd
poki co wywala mi błąd 01179 - Incorrect Key Programming
piloty to jajka 433 mhz(dokładnie 433.92) moduł 1J0..AH
Jak masz piloty tzw. "jajka" to też miałem taki problem... Najpierw centralny działał z bardzo bliska, później już w ogóle. Kupiłem taki sam pilot "jajko" i nie dało rady tego zaprogramować :evil: :evil: TRAGEDIA.
Kup lepiej ten nowszy pilot ALE musisz sprawdzić jaki numer tego pilota musi być aby pasował i "sparował się" z twoim modułem komfortu.
Komentarz