Brak reakcji centralnego zamka na piloty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdzislaw_broda
    Classic
    • 2013
    • 6

Daj spokoj Big niech robia maslem i spirytusem - o krok do zakaski i dobrej zabawy - tylko nie siadajcie za kolkiem potem
  • tomba75
    Classic
    • 2012
    • 12

Witam!Poruszam pewnie temat wielokrotnie wałkowany na forum!
    mam problem z centralnym w swojej skodzinie!
    z kluczyka wszystko działa cacy domykanie szyb zamykanie itp. natomiast brak reakcji na piloty ,centralka nie widzi pilotów oba działaja bo dioda się świeci przy naciskaniu,wymieniałem baterie i nic piloty nie działały od początku jak nabylem auto!
    Potem kupilem inny pilot z taką częstotliwością i dupa , próbowałem kodować vagiem i tez brak reakcji!Czy to problem z centralka?
    Czy mozecie polecic kogos kto mi to naprawi , jestem ze sląska.Nie chce centralki z dodatkowymi pilotami,bo tak mi proponowali !
    Piloty są czestotliwosci 434, ewentualnie jak sprawdzic na jaka czestotliwosc reaguje centralka, i gdzie ona jest umieszczona oraz jaką koncówke numeru moduł komfortu musi mieć dla odpowiednich częstotliwości, ewentualnie jak sprawdzić to bez vaga
    zainteresowanym dzieki za pomoc

Komentarz

• markuss32
      Drive
      • 2009
      • 73

Kolego mialem te same objawy i musialem wymienic modul komfortu teraz jest ok
      markuss32

Komentarz

• tomba75
        Classic
        • 2012
        • 12

Dzieki kolego czy to duzy koszt?

Komentarz

• ROBAL_26
          RS
          • 2010
          • 2324
          • Octavia I combi (1U5)
          • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

tomba75, podłącz kompa pod auto i w sterowniku silnika będziesz miał numer modułu komfortu , w głównie o częstotliwości pilota decydują ostatnie litery po cyfrach, ja mam końcówkę AH i pilot jest na 433MHZ, że piloty są po zmieniane przez poprzednika albo siadła w nich elektronika ,miałem osobiście taki przypadek, jak po wyjściu z auta zamkłem je z pilota i po powrocie nie mogłem go otworzyć pilotem choć dioda migała.ok

pozdro
          Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• tomba75
            Classic
            • 2012
            • 12

dzieki faktycznie najpierw sprawdze czy modul odpowiada czestotliwości kluczyka! mam kluczyki 434MZH, afaktycznie moga pasowac 433MHZ Jesli nadal lipa będzie to chyba modul wymienie!
            Czy wymiana modulu komfortu o tym samym symbolu to jest tylko przelożenie czy trzeba wszystko od nowa kodowac?

Komentarz

• Krzych
              Rider
              • 2005
              • 671

tomba75, jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.
              DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
              www.chiptuning.katowice.pl
              DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• draggon
                Classic
                • 2011
                • 3

witam, mam podobny problem, myslałem że to moduł komfortu ale po podmiance nadal brak możliwości zaprogramowania pilotów.
                Vag wywala błąd
                poki co wywala mi błąd 01179 - Incorrect Key Programming
                piloty to jajka 433 mhz(dokładnie 433.92) moduł 1J0..AH

Komentarz

• LaurinKlement
                  Drive
                  • 2014
                  • 59
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jak masz piloty tzw. "jajka" to też miałem taki problem... Najpierw centralny działał z bardzo bliska, później już w ogóle. Kupiłem taki sam pilot "jajko" i nie dało rady tego zaprogramować :evil: :evil: TRAGEDIA.

Kup lepiej ten nowszy pilot ALE musisz sprawdzić jaki numer tego pilota musi być aby pasował i "sparował się" z twoim modułem komfortu.

O ten mi chodzi:

Ja kupiłem do siebie ten nowszy, który pasuje do modułu i wszystko gra jak talala. Zasięg 10 metrów wszystko dało się zaprogramować.

Te "jajka" skody oraz seat to bardzo wadliwe piloty. Piszą o tym w internecie.
                  Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM

Komentarz

• draggon
                    Classic
                    • 2011
                    • 3

podpowiesz gdzie znajdę numerki na pilocie potrzebne do znalezienia poprawnego?

Komentarz

Pracuję...