[O1] Aparat zapłonowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aren19
    Classic
    • 2013
    • 10

[O1] Aparat zapłonowy

ten ma silnik 1.6 MPI!

Wozek RS
  • wymiatacz00
    Classic
    • 2011
    • 27

[O1] Aparat zapłonowy

Witam.
    Mam problem z wyborem aparatu zapłonowego do swojej skody.
    Rozejrzałem się po internecie i zgłupiałem...
    Obecnie w aucie zainstalowany jest produkt Magneti Marelli, ale jak się dowiadywałem jest problem z jego dostępnością. Polecono mi w kilku miejscach aparat Boscha o numerze:
    0 986 237 673. Rozejrzawszy się dowiedziałem się że ten model ma także zamienniki o kodach: 0 237 521 062 oraz 0 237 521 061.
    Ceny tego aparatu wahają się od złotych 90 do prawie 800. Stąd zatem moje pytania:
    1. Czy ma znaczenie który dokładnie aparat zamontuje? Precyzując chodzi mi o te numery - czy są między nimi jakieś różnice które uniemożliwiają montaż?
    2. Czy są jakieś kolosalne różnice w urządzeniach: aparat1 aparat 2 oraz aparat 3

Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne wskazówki. Pozdrawiam

//edit:
    Dodatkowo chciałbym zapytać czy może polecacie jakieś inne produkty?

Komentarz

• waldik68
      Classic
      • 2007
      • 31

MAm ten sam problem ,ciężko jest coś dobrać ,wrzuciłem zamiennik za 80 zł ale na nim auto nie idzie ,odpali ale tak jakby działał na dwa cylindry ,drugi aparat też zamiennik i to samo .okazuje się żę jak jest magneti marelli to taki sam trzeba tam wsadzić ...w skodzie można oddać do regeneracji ,koszt coś około 400 zł ..i to będzie chyba najlepsze rozwiązanie

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6871
        • Ford

W mojej oci ostatnio wymieniłem na Boscha i wszystko działa jak powinno. Kupiłem po zniżkowej cenie 190 zł. Co do numeru to różni się od ori co był ale śmiga aż miło

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

Pracuję...