Problem z radiem swing octavia II fl 2008r Pomóżcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mapciunio
    Classic
    • 2014
    • 4

Poszukuję pinie gałki zmiany biegów w rozsądnej cenie. Najchętniej szarej. 600813612
  • miekson
    Classic
    • 2012
    • 11

Witam
    Problem polega na tym, że przednie głośniki mi nie chcą grać przy czym tył gra elegancko. Ciekawostką jest to, że często przy odpaleniu octavii zaczynają grać ale zaraz potem odłączają się. Podczas jazdy gdy trzęsie lub przy zamykaniu drzwi nagle odzywa się w nich dźwięk ale na krótko. Sprawdzałem kable drzwiach i przy radiu i wszystko jak dla mnie wygląda w porządku nic nie rozpięte ani nic nie robi "zwary"ogólnie sucho wszędzie. I najważniejsze stało się to po odgrzybianiu klimy za pomocą pianki w sprayu do nawiewów(ostatni raz w życiu!!!!). Objaw był taki że przestał grać głośnik pasażera i wyświetlacz radia się mróżył. Teraz już z wyświetlaczem jest ok ale głośniki przód działają tak jak na początku napisałem. Dodam jeszcze że napięcie dochodzi na kablach i przy zwiększaniu w radiu mocy na przód te napięcie wzrasta. Może ktoś coś kojarzy co może być powodem tej usterki i jak się za nią wziąść. Nie chciałem rozbierać całej deski ale może wiecie czy kable z radia swing w tej skodzie octavii idą bezpośrednio do głośników w drzwiach czy po tą deską łączą sie z jakimś modułem.
    Uczymy się całe życie...... ;]

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10960
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

idą bezpośrednio do słupków drzwiowych i przez kostki do drzwi
      wyjmij radio i sprawdzaj wiązki, w ogóle co mówi komputer, bo głośniki są monitorowane
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• miekson
        Classic
        • 2012
        • 11

Widzisz muszę podpiąć i sprawdzić. Chyba faktycznie sprawdze te wiazki jeszcze raz bo niestety w moim Kędzierzynie-Koźlu brak dobrego fachowca od elektryki :[
        Uczymy się całe życie...... ;]

Komentarz

Pracuję...