Witam. Mam problem z wodą w kabinie po prawej stronie od pasarzera. Jak mocniej popada to zaraz mam wode. Nie jest to wielka woda ale jest. Ktos wie skad ta woda moze sie dostawac? wyglada ze cieknie z drzwi ale nie wiem prosze o pomoc
wycieczkimurano, sprawdz sobie odplywy na podszybiu,lubią się przytkać i potem woda cieknie do środka przez wentylator,miałem tak u siebie jeśli pomogłem to wiesz co nacisnąć,pozdawiam :szeroki_usmiech
W Fabii 1 był ten problem. Woda wciekająca do wnętrza drzwi przy szybie powinna wyciekać odpływem, ale wyciekała też przez obicie drzwi. Winne było uszczelnienie między drzwiami a płytą pod obiciem. Trzeba zdjąć obicie, odkręcić (chyba że jest nitowane, to lipa) płytę, zerwać fabryczną uszczelkę, położyć silikon (jakiś nietoksyczny i bezzapachowy) pod płytę i dokręcić.
W Fabii robiłem tak ze wszystkimi drzwiami i potem było suchutko.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
W Fabii 1 był ten problem. Woda wciekająca do wnętrza drzwi przy szybie powinna wyciekać odpływem, ale wyciekała też przez obicie drzwi. Winne było uszczelnienie między drzwiami a płytą pod obiciem. Trzeba zdjąć obicie, odkręcić (chyba że jest nitowane, to lipa) płytę, zerwać fabryczną uszczelkę, położyć silikon (jakiś nietoksyczny i bezzapachowy) pod płytę i dokręcić.
W Fabii robiłem tak ze wszystkimi drzwiami i potem było suchutko.
W Focusie MK1 miałam podobny problem. W Toyocie Yaris/Avensis dla przykładu potrafi wyskoczyć przewód od klimatyzacji i woda wycieka na wykładzinę. ;-/
Moja O2 www.doladowani.com
Rodzinnie
FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech
Może być kilka powodów... pierwszy tak jak napisał damian1975 zatkane otwory odprowadzające wodę, drugi na plastikowym podszybiu od strony pasażera jest przyklejona rynienka która osłania filtr przed zamoczeniem, jeżeli jest źle założona, pęknięta lub całkowicie zerwana woda kapie na filtr i dostaje się przez wentylator do środka, ostatnia usterką jest uszczelka pod uchwytem (skrzynka) na której osadzony jest filtr przeciw-pyłowy.
Komentarz