[O1] Octavia 2002 Liftback szum w kabinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roofi741
    Classic
    • 2014
    • 6

Witam.
    Mam dokładany tempomat w ASO i co jakiś czas nie mogę go włączyć. Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu jest OK, ale za jakiś czas jest to samo. Trochę jest to drażniące - zwłaszcza w trasie (na ekspresówce lub autostradzie).
    Dlatego poszukuję użytkowników którzy mają O2Fl lub O2Tour`a z silnikiem 1,6 benzyna z zamontowanym w fabryce tempomatem i mam pytanie czy też zaobserwowali podobny problem.
  • chokeee
    Classic
    • 2012
    • 11

Witam. Mam pytanie odnośnie szumu w kabinie. Auto nie bylo bite, okna podomykane, nie czuc aby powietrze dostawalo sie do srodka ale mam wrazenie, ze w srodku jest za glosno (szum podczas juz nie za duzych predkosci, oraz jakby za dobrze slychac otoczenie). Uszczelki wydaja sie byc ok, tak jak pisalem auto nie bite, wszystkie szczeliny itd tak jak powinno byc. Czy to taka przypadlosc skody jak auta budzetowego? Macie podobne odczucie czy cos nie tak? Mam wrazenie, ze w Mitsubishi Carisma z 97r. jest duzo lepiej. Pozdrawiam.

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

chokeee, TTTM :arrow: ten typ tak ma :wink:
      jak wygłuszysz przednie drzwi, to masz wrażenie, ze z tyłu są otwarte. no niestety, OI jest budżetowym autem, niezależnie od wersji. bardzo pomocne jest dobre audio. po prostu podkręcasz głośność i jest OK :szeroki_usmiech
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• chokeee
        Classic
        • 2012
        • 11

Mam wrażenie, że szum ten dochodzi z okolic słupka między drzwiami i napewno z bagażnika.

Komentarz

• toomasz
          Elegance
          • 2010
          • 909
          • Volkswagen
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam
          ja w mojej o1 z 2010 r nie zauważyłem szumów. Jedynie odwrotnie zalozona opona letnia z tyłu szumiala, a tak to nic,

Komentarz

Pracuję...