problem z wysprzeglaniem octavia 4x4 klinuje 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trebor75
    Classic
    • 2014
    • 8

domowym sprzetem sie bawilem i napedzalem glosniki o mocy 250 wat wzmacniaczem uwaga 1000 watowym. Nawet na pelnej kicie ani glosnikom ani wzmakowi nic sie nie działo. Glosniki i wzmaki pala sie nie od mocy ale od znieksztalceń bede to powtarzal d znudzenia bo widze ze niektory nie rozumieja tego faktu. Tak samo te same glosniki napedzalem wzmacniaczem lampowym o znikomej mocy bo 20 watami i tez wszystko pieknie gralo. Jedynie co to nie trzesly sie meble firanki w domu nie fruwały. Głosno bylo nie bylo tylko efektu trzesienia ziemi.

Podobnie tu sie sprawa ma. Moc nie jest wyznacznikiem jakosci i tego czy cos sie zniszczy. Moge ci zniszczyc glosnik od suba czy czego tam sobie ccesz taki co ma tych rmsów nawet i 300 wat moca zaledwie 30 wat. Niewierzysz to pryzjedz to ci pokaze jak pujdzie dym. Tak smao jak glosnik w zabudowie moze pieknie chodzic a glosnik niezabudowany mozna szybko spalić.
  • majer73
    Classic
    • 2012
    • 2

klinuje 1 i wsteczny zapada sie pedal sprzegla huczy przy puszczaniu sprzegla i chuczy na 5 biegu na niskiej predkosci .

Co to moze byc jak to naprawic skrzynia sperzeglo czy cos innego ? i ile to mniej wiecej kosztuje?[glow=red:c3123d04d3][/glow:c3123d04d3]
    mojer73

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Sprzęgło.
      Koszt zależny od części użytych do naprawy oraz możliwości rabatowych kupującego/sprzedającego, jak również majstra ogarniającego temat.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

huczy...
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• majer73
          Classic
          • 2012
          • 2

huczy piątka

[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 09:54 ]
          podczas puszczania sprzęgła huczy i na niskiej prędkości piątego biegu
          mojer73

Komentarz

• bari76
            Drive
            • 2011
            • 49

u mnie jest podobnie

Z tym ze u mnie alto zaczyna wpadac w wibracje miedzy 160-180 przy 200 wszystko cichnie albo inaczej oprucz chalasu silnika nic nie slychac z tym ze jest naturalny szum przy tej predkosci ale dziwne wibracje wystepoja na wszystkich biegach ale biegi wchodza jednym palcem.
            bari

Komentarz

Pracuję...