Witam, mam pytanie chce wymienić licznik na taki jak ma być z uwagi że ktoś założył mi bez MFA i nie ma kontrolki ASR, znalazłem taki taki tylko z silnika PD 101KMi pytanie takie czy jak go kupie i przerzucę wsady tzn 1 do 1 to wszystko ruszy czy muszę coś modyfikować?? jakieś porady proszę jestem przed kupnem licznika i commandera. Chyba że ktoś mi to zrobi za rozsądne pieniądze też jestem chętny!!!
Pozdrawiam Krzysiek
p.s. zawsze mogę podjechać okolicę śląska i część małopolski
Jaki jest rocznik auta, chodzi o generację immobilisera.
Masz w liczniku wpisany i w sterowniku silnika wpisany VIN?, jeśli licznik jest z podobnego rocznika, to nie będzie problemu z zakodowaniem immobilisera, ew. trzeba będzie dokodować nowe transpondery.
Jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.
hej ja mam z 2002r po FL a licznik miał by być z 2008r, ile taka usługa kosztuje Krzych u ciebie bo może odrazu odpuszę i przyjadę VIN jest wkomponowany w licznik to źle czy dobrze?? a te wsady trzeba zgrać 1 do 1 ??i przerzuci mi wtedy przebieg vin i immo??
Piszesz o aucie z 2002 (immo 3) i o liczniku z 2008 (Immo 4). I inna technologia wykonania, i inny hardware licznika, i przede wszystkim inny software. Licznik fizycznie odpilisz, ale co z tego jak on wszystko po CAN pobiera, i to po nowszym CAN, nei po tym co masz u siebie.
Piszesz o aucie z 2002 (immo 3) i o liczniku z 2008 (Immo 4). I inna technologia wykonania, i inny hardware licznika, i przede wszystkim inny software. Licznik fizycznie odpilisz, ale co z tego jak on wszystko po CAN pobiera, i to po nowszym CAN, nei po tym co masz u siebie.
Czemu kolega sądzi, że jak licznik z 2008 roku to musi być immo4 i pełny can? W tym okresie były O1 tour, z której licznik do o1 z 2002 roku bedzie pasował p&p.
Witam licznik założony auto zapala bo jest immo wyłączone, ale nie wiem jak dopisać VIN do licznik wedłóg instrukcji z pasata trzeba can dać recode i wpisać pin starego licznika ale tam nie ma miejsca na wpisani pinu pppproszę o info krok po kroku co mam zrobić cocdowanie ustawiłem przebieg również ale miga kluczyk bo nie są dopisane kluczyki w kanale chyba 21 ma wartość 1 do kanału 50 w liczniku nie mam dostępu
[ Dodano: Pią 09 Lis, 12 21:48 ]
immo uruchomione cana nie moge zakodować krzyczy że zły pin, kluczyki gasna ale VIN pojawia mi sie dobry ale na 2 sec i pokazuje 2x ten stary błedów 0 na liczniku
Komentarz