misiek^wro ile więcej trzeba dać za przód i tył w alu?
[O1] 1,9 TDI Kolizja :(
Zwiń
X
-
[O1] 1,9 TDI Kolizja
Witam Wszystkich.
Może ktoś będzie mi mógł pomóc w sprawie kolizji.
Wczoraj na rondzie wjechał we mnie samochód - uszkodził mi tylny zderzak po lewej stronie, uderzenie było silne, bo obróciło mnie o 180 stopni, i nie wiedziałem co się dzieje.
W pierwszej myśli, myślałem, ze cała dupa poszła w drobny mak.
Ale co się okazało, uszkodzony jest zderzak tylni po lewej stronie, listwa plastikowa, i wydaje mi się, że błotnik lewy tylni też jest wklęśnięty.
Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa od środka, której nie widać
Ktoś może mniej więcej wycenić szkodę?
Samochodem można jeździć, ale wczoraj jak jechałem obwodnica ( 100km/h ), wydawało mi się, że jest głośniejszy z tyłu z lewej strony, tak jak by się coś rozszczelniło ?Był:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
-
-
Zamieszczone przez se7en86Samochodem można jeździć, ale wczoraj jak jechałem obwodnica ( 100km/h ), wydawało mi się, że jest głośniejszy z tyłu z lewej strony, tak jak by się coś rozszczelniło ?
Komentarz
-
-
No szkodę oczywiście zgłoszę, tylko może ktoś się orientuje jak to może wyglądać cenowo i na co mogę być przygotowany.
Bo raz mi wycenili szkodę na 12.000 zł, a wypłacili 6.000 zł,
Latałem po odwołaniach itp i straciłem tyle czasu że ...
Dlatego myślę o bezgotówkowej naprawie.
No właśnie, ciekawe czy nie ma czterech śladów ?Był:
Seat Toledo 1,9 TD
Renault Clio 1,9 dTi
Rover 75 2.0 CDT
Jest
Octavia 1,9 TDI L&K
Komentarz
-
-
se7en86, cięzko to wycenić nie macając auta. Mi kiedyś w renówkę lekko pan wjechał w d.. Na pozór zderzak był walnięty, a później się okazało, że cięzko się zamykają drzwi z tyłu a na dachu jest mały namiot.
U ciebie proponuję przynajmniej zdjąć zderzak i błotnik, sprawdzenie geometrii, bo szkoda będzie albo błaha (el. zewnętrzne) albo poważniejsza z naprawą "organów wewnętrznych".
Zamieszczone przez se7en86Latałem po odwołaniach itp i straciłem tyle czasu że ...
Komentarz
-
-
se7en86,
jak będziesz miał pytania skontaktuj sie z Mariuszem. Mail [email protected] lub gsm 696-187-551. Pomoże . Skoro Cie obróciło to musiał być niezły strzał, także twój opis szkody nie bardzo mi tu pasuje.
Komentarz
-
Komentarz