wywala olej spod korka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Speaker
    Classic
    • 2011
    • 5

wywala olej spod korka

Guguś, jak tam nasze zamówienia - kasa wpływa? Napisałbyś co tam z naszymi zamówieniami. Pogonić tych co nie wpłacili, podać wstępne terminy realizacji zamówień (jeśli to możliwe). Ja kasę już dawno wpłaciłem i info na PW wysłałem. Czekamy na jakikolwiek odzew z Twojej strony.
  • studi79
    Classic
    • 2010
    • 34

wywala olej spod korka

Mam pytanko w czym problem z moją skodą... Otóz ostatnio zauważyłem pod nią plamy oleju. Jak otworzyłem maskę to widzę że wokół korka mokro, a nawet stoi trochę oleju. Ostatni raz dolewałem jakiś miesiąc temu jak mi się pomarańczowa kontrolka zapaliła i raczej nie przelałem. Teraz olej jest na minimum na bagnecie a nawet jakby ciut poniżej, kontrolka się nie zapala i wywala korkiem tak jakby było za dużo. O co chodzi?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Przeciągnięty gwint , brak podkładki korka spustowego ( o tym chyba mówimy).
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Wymień korek na nowy
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• studi79
          Classic
          • 2010
          • 34

Zamieszczone przez robekcool
          Przeciągnięty gwint , brak podkładki korka spustowego ( o tym chyba mówimy).
          Mówimy o korku do dolewania oleju

Komentarz

• robekcool
            RS
            • 2009
            • 2041
            • Octavia II (1Z3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Więc sprawdź czy wywala spod korka czy spod jego podstawy. Sposób usunięcia usterki został juz podany w tym temacie przez piramida,
            www.k-mot.pl
            Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
            Autoholowanie.
            Robert Kulma

Komentarz

• lukas_jg
              Rider
              • 2012
              • 600
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To raczej niemożliwe aby wywaliło tyle oleju przez górny korek? Jeżeli się tak dzieje to pomyśl co się dzieje z odmą (aż się boję myśleć). Nieszczelność raczej przy śrubie gdzie spuszcza się olej.
              Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• Robekrobek
                Classic
                • 2012
                • 8

Czy panowie w ASO nie przesadzili czasem z ilością oleju?
                Kalkulator OC

Komentarz

• studi79
                  Classic
                  • 2010
                  • 34

Zamieszczone przez lukas_jg
                  To raczej niemożliwe aby wywaliło tyle oleju przez górny korek? Jeżeli się tak dzieje to pomyśl co się dzieje z odmą (aż się boję myśleć). Nieszczelność raczej przy śrubie gdzie spuszcza się olej.
                  Heh, toć widzę wyraźnie gdzie wywala Przy przedniej części korka mógłbym teraz strzykawką zebrać ze 3-4 ml które tam się zebrały w dołku i nie zdążyły jeszcze ścieknąć. Dziś dałem auto mojemu mechanikowi. Coś właśnie wspominał o jakieś odmie. Ja niestety jestem kompletnie z innej brażny i na mechanice auta znam się tyle że mogę koło zmienić i paliwa nalać. Gdyby była nieszczelność na dolnej śrubie to chyba też auto powinno mi pokazywać pomarańczową kontrolką zbyt mały poziom oleju, a tak, jak twierdzi mechanik, ciśnienie ma dobre bo się coś tam nie odpowietrza i czujnik nie reaguje. Zobaczymy co mi tam powie dziś jak będę auto odbierał...

Komentarz

Pracuję...