[O1] vag blad P0118?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minerek
    Classic
    • 2011
    • 5

[O1] vag blad P0118?

Zamieszczone przez piramida
    Panowie, macie doświadczenie w montażu klimy w domu?
    Na przyszły rok chciałbym zamontować klimę na poddaszu, około 120m2 czyli 3 pokoje, salon, kuchnia.
    Cały sprzęt zmieściłbym na strychu a w pomieszczeniach wypuściłbym kanały nadmuchowe, nie wiem czy dobrze kombinuję, jak macie doświadczenie w tej materii to będę wdzięczny za podpowiedz
    To chyba raczej układ wentylacji mechanicznej z układem chłodzącym. Przy czym na strychu tylko centrala wentylacyjne, a na zewnątrz musisz postawić agregat. W pomieszczeniach rozprowadzasz wtedy kanały nadmuchowe, a w części wyciągi. Przy czym to droga zabawa i wymaga sporej ingerencji.

Jak chcesz typową klimę, to wtedy masz dwa warianty. Split lub multisplit. Pierwszy zakłada jednostkę + agregat dla każdego pomieszczenia. Drugi zakłada jeden agregat dla kilku pomieszczeń.

Można też zrobić układ mieszany, w części splity, a w części multisplity. Same jednostki wewnętrzne mogą być w trzech wariantach. Naścienna, sufitowa (kasetonowa) lub kanałowa, którą można zabudować i ukryć.

Agregatu zewnętrznego nie unikniesz jak chcesz mieć typowy układ klimatyzacyjyjny.
    pzdr
  • Phocus
    Classic
    • 2010
    • 26

[O1] vag blad P0118?

Witam. Mam problem z moja czeszka. Pojawia mi sie blad P0118. Szukalem dosyc dlugo ale nie znalazlem podobnego problemu na forum.
    Znalazlem informacje ze prawdopodobnie chodzi o sensor G62. Ciekawe jest ze blad wyskakuje na zegarze ale po kilku odpaleniach gasnie, kilka dni pozniej znowu sie pojawia....? Nie kumam dlaczego.... Posiadam O1 z 2005 roku Tdi90 kucy. Nie zaleznie od tego czy sie problem dioda swieci czy nie auto chodzi jak zawsze. Zero oznak jakis problemow. Tem.90 jak sie nalezy, pali od reki nawet w niskich temperaturach.... Jesli to ten czujnik jest walniety albo styki to gdzie tego szukac pod maska? ma ktos moze jakies zdjecia albo linki?
    Z gory dzieki.

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Masz fotke nawet ocepkową:

Jak włożysz ręke kawałek za osłone to będziesz miał od strony ściany grodziowej, wtyczka na 4 piny. Ten czujnik tak czasem świruje, że wyrzuca błędy a nic się nie dzieje.. ale to do czasu tak :P Wymień na oryginał i będziesz miał z głowy.
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

Pracuję...