madami, super wyprawa ale popraw opis na zgodny z regulaminem.
[O2FL] Chyba problem z zamkiem w bagażniku
Zwiń
X
-
[O2FL] Chyba problem z zamkiem w bagażniku
Jak w temacie . Zauważyłem że po otwarciu klapy nie świeci mi oświetlenie , które zapala się w zależności od kaprysu po 5s nawet do 2minut . Wg mnie jest problem z jakimś mikro stykiem , tylko nie wiem gdzie - w dolnym czy górnym zamkiem ( wg mnie górnym) . Objaw jest jeszcze taki że przy otwarciu , i jak bym chciał zaraz zamknąć , nie zrobię tego ponieważ taki zderzak w dolnym zamku opada po ok 2-3 sek . które muszę odczekać .
Czy ktoś z Was miał taki problem , chyba że elektrycy są w temacie :?
-
-
gruto, mikrostyk ( podwójny ) w zamku w klapie. Na razie zamiast wymieniać to go po prostu przeczyść. Jak popatrzysz na miejsce, w które wchodzi ten dolny bolec, to zobaczysz tam taki półokrągły plastik, który można wcisnąć ( wciska go ten dolny bolec w momencie zamykania klapy ). Jak otworzysz klapę to sprawdź np. śrubokrętem czy ten plastik daje się lekko wcisnąć i czy wychodzi po puszczeniu. Ewentualnie możesz spróbować bez rozbierania psiknąć tam jakiegoś WD40 albo czegoś podobnego, potem przedmuchać powietrzem i nasmarować jakimś rzadkim smarem w spray-u. Jak to nie pomoże to rozbiórka ( na tyle na ile się da ) i czyszczenie a jak i to nie pomoże to dopiero wymiana ( nowy w ASO ok. 180 pln ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002gruto, mikrostyk ( podwójny ) w zamku w klapie. Na razie zamiast wymieniać to go po prostu przeczyść. Jak popatrzysz na miejsce, w które wchodzi ten dolny bolec, to zobaczysz tam taki półokrągły plastik, który można wcisnąć ( wciska go ten dolny bolec w momencie zamykania klapy ). Jak otworzysz klapę to sprawdź np. śrubokrętem czy ten plastik daje się lekko wcisnąć i czy wychodzi po puszczeniu. Ewentualnie możesz spróbować bez rozbierania psiknąć tam jakiegoś WD40 albo czegoś podobnego, potem przedmuchać powietrzem i nasmarować jakimś rzadkim smarem w spray-u. Jak to nie pomoże to rozbiórka ( na tyle na ile się da ) i czyszczenie a jak i to nie pomoże to dopiero wymiana ( nowy w ASO ok. 180 pln ).
[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 07:08 ]
Zamieszczone przez grutomamy kogoś na forum z nowymi częściami - zamkami ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoszkoda, już psikałem WD pomogło na parę dni - dokładnie tak jak mówisz ....SZKODA :lol: zachodusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Odgrzebie trochę temat. Mam problemy z zamkiem, tzn. nie zawsze się otwiera. Po próbach jego "reanimacji" został wstawiony nowy zamek (z ASO, z rabatem wyszło coś koło 145 zł). Niestety, po kilku dniach problem wrócił Teraz, jako winowajca obstawiana jest klamka z mikrostykiem http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=4360# . Da się może wymienić sam mikrostyk w tej klamce?
Komentarz
-
Komentarz