[O2] Elektryczne szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lofix
    Classic
    • 2014
    • 20

[O2] Elektryczne szyby

Zamieszczone przez BiDi01
    super autko. Zdjęcia koniecznie dodawaj. bardzo ładnie wygląda. Pakiet chrom i relingi chromowane super wyglądąją w tym modelu.
    BiDi01, dzięki! Widziałem gdzieś na forum, że Twoje O3 do odbioru w przyszłym tygodniu chyba? Trzymam kciuki i czekam na zdjęcia w wydaniu RACE Blue

Mi żona nie pozwoliła na taką ekstrawagancję... :roll:

Za parę lat będę musiał to sobie odbić i już chodzi mi po głowie Golf VIII(?) GTI. Tak, tak - "kochanie, to żebym szybciej do domu z pracy wracał..." :twisted:
  • sotdi
    Ambiente
    • 2012
    • 199
    • Opel

[O2] Elektryczne szyby

Witam,
    pojawił mi się problem ze sterowaniem elektrycznymi szybami. Coś jakby brak kontaktu i nie działa automatyczne opuszczanie. ASO mówi o konieczności wymiany modułu.
    Może ktoś przerabiał już ten temat - czy moduł jest naprawialny czy też trzeba jednak wymieniać.
    pozdrawiam
    sotdi

Komentarz

• spc
      Elegance
      • 2012
      • 825
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie w podobnym przypadku w O1 pomogło czyszczenie styków w przełączniku. Sprej nazywał się Kontakt R bodajże - niecałe 10zł za butelkę.
      Piter
      tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
      KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• niedziela67
        Elegance
        • 2007
        • 767
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Brak adaptacji wystarczy dłużej przytrzymać każdy przycisk na zamkniętym i otwartym oknie
        Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
        Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
        Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• sotdi
          Ambiente
          • 2012
          • 199
          • Opel

Dzięki za odpowiedź ale czyszczenie już przerabiałem. Była krótkotrwała poprawa. Zakładam więc że jest tak jak mówili w ASO - uszkodzenie sterowania - dlatego pytanie czy wymiana czy też ktoś to naprawiał?

[ Dodano: Wto 13 Lis, 12 22:38 ]
          Brak adaptacji wystarczy dłużej przytrzymać każdy przycisk na zamkniętym i otwartym oknie

spróbuję jutro ale nie sądzę bo wyraźnie czuć jakby brak kontaktu tzn. nawet żeby otworzyć szybę (auto zamknięcie działa) trzeba "wyczuć" w jakim punkcie przycisk załapie i przytrzymywać go w tej pozycji. Poza tym usterka pojawiła się nagle najpierw na jednej potem na drugiej szybie. Niemniej jednak spróbuję jeszcze adaptacji.
          sotdi

Komentarz

• krzynol
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 10990
            • Superb II combi (3T5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

wystarczy, że zaśniedziały styki we włącznikach
            trzeba wyczyścić i podoginać blaszki miedziane we włączniku
            ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
            ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
            poprzednie modele:
            ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
            ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
            O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

w razie czego mam kilka modułów drzwi kierowcy z silniczkami na zbyciu :szeroki_usmiech
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...