piotrek_os, Nie bedziemy powolywac komisji sledczej :twisted:
[O1] Pompa paliwa po otworzeniu drzwi
Zwiń
X
-
[O1] Pompa paliwa po otworzeniu drzwi
Witam serdecznie
Posiadam Octavię 2.0 AQY z 1999r natomiast brat posiada Octavię z 2001 z takim samym silnikiem. U brata po otworzeniu drzwi słychać pompę paliwa natomiast u mnie cisza. Moje pytanie brzmi: Czy w wersji przedliftowej pompa nie była uruchamiana po otwarciu drzwi?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
-
-
Wlasnie dowiedzialem sie przypadkowo co to za dziwaczny odglos mam w aucie :P
Jaki jest sens wlaczania pompy po kazdym otwarciu drzwi ???
Nawet jak otwieram bo zostawilem dlugopis w schowku :PSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Sens jest taki, że można szybciej uruchomić samochód, mniej kręcenia rozrusznikiem, bo paliwo już jest wstępnie napompowane do układu wtryskowego i osiąga jakieś tam ciśnienie.
Podobnie jest gdy zostanie włączony zapłon, ale jeszcze nie włączony rozrusznik, przez chwilę słychać pracę pompy, i w tym przypadku warto chwilę poczekać i dopiero włączyć rozrusznik.
Komentarz
-
-
No teraz sprawa jasnaSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez richi9ja podpowiem że jeżeli padł mikro styk w zamku (tylko od strony kierowcy) to też się pompa nie załączy
w AUM 2001 się włącza->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Wrócę do tematu. Od nowości (BFQ z 2005 roku) po otwarciu drzwi pompa buczała przez chwilę. Tylko... teraz nie dam głowy, czy zawsze?
Od kilku dni w te mroźne dni zauważyłem, że pompa buczy po otwarciu drzwi kierowcy, ale nie zawsze. Czy jak silnik jest zagrzany to może nie pompować po otwarciu drzwi?
Obserwuję to od 3 dni i raz zabrzęczy, raz nie. Na 100 % na zimnym silniku (rano) włącza się. W dzień jak jeżdżę jest różnie.
Po otwarciu drzwi (jakiś czas temu dwa czy trzy razy nie zapaliła się lampka oświetlenia wnętrza, ale po otwarciu drzwi przednich pasażera. Od jakichś dwóch tygodni problem nie powtórzył się. Po otwarciu drzwi kierowcy zawsze świeci się kontrolka otwartych drzwi na zestawie wskaźników, świeci się oświetlenie wnętrza, centralny zamek fabryczny z modułem komfortu otwiera i zamyka wszystkie drzwi - więc to chyba nie mikrostyk.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoWrócę do tematu. Od nowości (BFQ z 2005 roku) po otwarciu drzwi pompa buczała przez chwilę. Tylko... teraz nie dam głowy, czy zawsze?
Od kilku dni w te mroźne dni zauważyłem, że pompa buczy po otwarciu drzwi kierowcy, ale nie zawsze. Czy jak silnik jest zagrzany to może nie pompować po otwarciu drzwi?
Komentarz
-
Komentarz