Ja parę razy kupowałem głównie filtry u kolegi i zawsze dostałem jakiś rabat tyle że na Skodovka club bo na ocp jestem dopiero od niedawna. Ale oczywiście polecam kolegę!
Diesel + Mixol. Prawda czy mit???
Zwiń
X
-
Diesel + Mixol. Prawda czy mit???
Witam. Mam pytanie jak w temacie. Mianowicie czy warto stosować ową mieszankę? Ponieważ już kilka razy słyszałem taką tezę że warto jednak dolewać po przebiegu ponad 200 000 iż ma to niby mieć dobry wpływ na układ paliwowy. Jednakże inni twierdzą że to bez znaczenia. Prośba do tych którzy to stosują aby podzielili się swoimi opiniami.NIE JEST WAŻNE TO CO ROBISZ ALE TO KIM JESTEŚ!!!
-
-
Podobno Mixol poprawia smarowanie wtrysków... Podobno, gdyż mając diesela nie bawiłem się w to - bałem się możliwości powstawania nagaru po stosowaniu Mixol-a... Ale wszystko to "podobno". W każdym razie nie spotkałem jeszcze nikogo, kto do w miarę nowoczesnego silnika zalewał Mixol razem z ON. Paliwo - jeżeli nie jest tragicznej jakości, ani nie jest "opałówką" - ma wystarczające właściwości smarne.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiePeKWitam. Mam pytanie jak w temacie. Mianowicie czy warto stosować ową mieszankę? Ponieważ już kilka razy słyszałem taką tezę że warto jednak dolewać po przebiegu ponad 200 000 iż ma to niby mieć dobry wpływ na układ paliwowy. Jednakże inni twierdzą że to bez znaczenia. Prośba do tych którzy to stosują aby podzielili się swoimi opiniami.
Komentarz
-
-
Mogę się przyznać że dobry mechanik też mi to zaproponował ale żebym dolał oleju do mieszanki STHILA i 100 mm: http://www.ceneo.pl/5655299_produkt_dodaj_opinie.
Właśnie mówił że poprawia to smarowanie ale że to raz na ileś tysięcy km stosować ja mam osobiście 185 tyś przejechane zrobiłem to na początku czerwca i do dziś się nic nie stało.
Co do cudnych paliw na naszych stacjach mam znajomego co kupił w salonie nową skodę superb i tankował tylko na sahelu v-powera i co się po połowie roku stało wypaliło mu dziurę w tłoku. Jak się potem okazało paliwo to jest tak naładowane dodatkami chemicznymi ze spowodowało to brak odpowiedniego smarowania. No ale wiem że mechanicy to też są dobre wróżki i każdy robi jak uważa
Komentarz
-
-
terre, No i właśnie dlatego ja nie uznaje takich wynalazków jak verva, dynamic czy v-power. Parę razy tankowałem i nie widziałem różnicy poza ceną. A co do mixola to z tego co kojarzę dawniej dolewało się go do motorków a teraz masz takie wynalazki jak oleje do dwusuwów. W sumie to to i to można dolać ale na zimę wolałbym jakiś dobry uszlachetniacz.
Komentarz
-
Komentarz