ruwado, młodemu wystarczy ja od miesiąca mam TELEFON zamiast zabawki z funkcją dzwonienia, przywykłem, zwłaszcza cieszy ładowanie raz w tygodniu a nie raz dziennie, no ale muszę się za czymś rozejrzeć, bo smartfon na studiach to rzecz niezastąpiona :diabelski_usmiech w sumie mam kryteria i budżet podobne do kolegi elpolacco takżę będę śledził jego zmagania w tej kwestii :twisted:
wspomaganie hamulców padło
Zwiń
X
-
wspomaganie hamulców padło
Dziś przy odpaleniu i wciśnięciu hamulca usłyszałem syczenie (uchodzące powietrze)
Hamulec robi się twardy i słychać syczenie z pod pedału hamulca po odpuszczeniu, syczy coraz bardziej przy wzroście obrotów. Przy wciśnięciu hamulca pedał wpada w podłogę.
Samochód słabo hamuje i słabo przyśpiesza.
Co padło co sprawdzić?
-
-
Problem rozwiązany - wypadł uszczelniacz który znajduje się na tłoku od strony pedału hamulca pod harmonijką. :shock: po godzinnej męczarni z głową pod kierownicą wcisnąłem go na swoje miejsce, syczenie a raczej dźwięk zasysanego powietrza ucichł hamulce wróciły do swojej sprawności. Pozostało mi jeszcze założenie harmonijki na ten uszczelniacz...tylko czy ta harmonijka powinna zachodzić na wargę tego uszczelniacza czy tylko ma do niej przylegać??
Komentarz
-
Komentarz