Witam,
ostatnimi czasy w swojej octavii mam problem z odpalaniem, rano odpala po dłuższym kręceniu, ale jak już odpali to później jest ok.
Akumulator miałem jakiś stary firmy "akuma" czy jakoś tak. W czwartek wymieniłem go na nowy ze sklepu: Kager 75 ah / 680... i to nie pomogło. Dalej jest problem z odpalaniem. Po podłączeniu akumulatora sprawdzili mi go i powiedzieli, że wszystko jest ok (sprawdzali od razu po podłączeniu).
Jaka może być tego przyczyna??
Witam,
ostatnimi czasy w swojej octavii mam problem z odpalaniem, rano odpala po dłuższym kręceniu, ale jak już odpali to później jest ok.
Akumulator miałem jakiś stary firmy "akuma" czy jakoś tak. W czwartek wymieniłem go na nowy ze sklepu: Kager 75 ah / 680... i to nie pomogło. Dalej jest problem z odpalaniem. Po podłączeniu akumulatora sprawdzili mi go i powiedzieli, że wszystko jest ok (sprawdzali od razu po podłączeniu).
Jaka może być tego przyczyna??
Jaki masz silnik :?:
Moim zdaniem pompa paliwowa nie trzyma i paliwko wraca do zbiornika
U mnie niestety tez pojawił się taki problem, silnik 1,9 AHF 110 KM. Akumulator jest po wymianie, prąd trzyma, po odpaleniu pokazuje przy obciażeniu 14,2 V. Jednak podczas odpalania z rana lub po dłuższym postoju rozrusznik jakby nie miał siły kręcić a kiedy mamy lato ma problemy z odpalaniem na ciepłym silniku jednak wtedy rozrzusznik kręci juz normalnie tylko długo Teraz nie wiem czy kupić nowe świece żarowe czy będzie trzeba już wgrywać nowe mapy.
U mnie niestety tez pojawił się taki problem, silnik 1,9 AHF 110 KM. Akumulator jest po wymianie, prąd trzyma, po odpaleniu pokazuje przy obciażeniu 14,2 V. Jednak podczas odpalania z rana lub po dłuższym postoju rozrusznik jakby nie miał siły kręcić a kiedy mamy lato ma problemy z odpalaniem na ciepłym silniku jednak wtedy rozrzusznik kręci juz normalnie tylko długo Teraz nie wiem czy kupić nowe świece żarowe czy będzie trzeba już wgrywać nowe mapy.
Skoro aku nowy i statyczny kąt wtrysku dobry(zakładam ze tak).... to trzeba bedzie zajac się samym rozrusznikiem...
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
dla pewności sprawdze jeszcze kąt wtrysku czy sie nic nie pozmieniało bo nie wiem czy on był zmieniany dla wartości na ciepłym silniku czy na zimnym. Juz dawno sie tym nie bawiłem :P
ja ze swoją póki co czekam, nie mam warunków do robienia tego sam, a auto potrzebne. Dopiero w przerwie między świętami, a sylwestrem będzie czas żeby oddać do mechanika.
Lukas_jg - jak będzie diagnoza to daj znać co było przyczyną.
Pozdrawiam
lukas_jg, Czyli warsztat chce wymienić wszystko.. i zobaczyć co się będzie działo :diabelski_usmiech Tak standardowo "po naszemu".
Pisałeś o cofającym się paliwie.. załóż za filtrem zawór zwrotny, tylko nie jakiegoś dziada i będzie śmigało Jak pompa padnie to i tak tłoczyć nie będzie - z takim wynalazkiem czy bez :roll:
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Tak się składa ze pracuje w tym warsztacie i byłem jednym z tych którzy robili diagnozę. Hmmm i nie chodzi oto ze standardowo wszystko tylko ze kolega pozakładał przezroczyste przewody które na zimnym kamienieją wręcz, A jak sa ciepłe to się załamują. Pompa nie potrafi utrzymać kąta statycznego. Do pompy leci 1/3 paliwa i 2/3 powietrza.
NA + dla kolegi - separator oleju Masz stare oryginalne przewody??
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 16:06 ]
Zamieszczone przez przemik
Troche lipa z tym "strojeniem kąta wtrysku" ... skoro ktos juz liczy za demontaz i montaz pompy to chyba logiczne ze musi sprawdzic zapłon.
A chcesz sie założyć ze w większości przypadków nie
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 16:09 ]
Bo na tych przewodach co masz nie mozna dać Ci gwarancji na wykonana usługe
Damian-jg, Fajnie jest jak wszystko działa. Tylko przy takich kosztach, a nie wiadomo co wyskoczy za chwile... jest sens pchać tyle kasy w auto? Nie moje auto ale suma okrągła - nie przypadła mi do gustu
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Tak tylko że my jako większy warsztat w okolicy wystawiamy faktury i dajemy gwarancje na wykonana usługę i nie zrobimy czegoś co może do nas wrócić bo jakaś cześć jest "niepewna". Ja wiem ze to okrągła suma ale kolega tak fajnie zrobił te przewody ze chciałem zrobić zdjęcie A z doświadczenia wiem ze przewody nie były winne bo mam skode i u mnie nie ma ani grama powietrza. A tez postawiłem kiedyś na przewody :/ i chciałem zrobić taka jak kolega.
Damian-jg, o kurcze ;-) ale ten świat mały :P
Stare przewody mam ale pociachane już ;-) Musiałem jakoś dostać się do szybkozłączek.
Ceny na przewody wiem, że z ASO macie Chyba będzie trzeba kupić używki na allegro.
Jeszcze tylko pytanie. Skoro pompa jest w takim stanie to nie powinna gorzej działać podczas jazdy? Nie wiem więc pytam.
Cofające się paliwo - winna pompa ? Czy jakaś nieszczelność/brud w układzie paliwa? :-)
Też na warsztat nie powiem złego słowa bo chłopaki szybko wykonali pracę. Wczoraj dzwoniłem, wczoraj zawiozłem a dzisiaj już auto miało diagnozę Szkoda tylko, że duże koszta naprawy ;-)
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Przewody weź z kromnowa. Problem pompy to statyczny kąt wtrysku. W czasie jazdy go koryguje ale podczas zablokowania nastaw wychodzi poza zakres. Cofające sie paliwo mogę Ci zrobić, jak będą oryginalne przewody. Pomp niestety ja nie robie.
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 16:29 ]
Zamieszczone przez lukas_jg
Ceny na przewody wiem, że z ASO macie
No Skody
A to wymieniłeś aż od zbiornika ??? Bo tam juz nie zaglądałem
Komentarz