no wiec dzisiaj bylem odczytac bledy i...bledow brak! co dalej? robic logi?
dziwne wolne obroty
Zwiń
X
-
dziwne wolne obroty
Mam octavie 1.9 tdi 110km 98r od 2 miesięcy. Trapi mnie kłopot z wolnymi obrotami tj, czasami autko na wolnych obrotach zaczyna dziwnie pracować jakby dwutaktowo, jakby miało zaraz zgasnąć , Wymieniłem filtr paliwa, zaworek zwrotny na filtrze, filtr powietrza, przeczyściłem EGR,wymieniłem 2 nowe swiece żarowe. Rozrząd wymieniony i ustawiony. Autko przy odpale na zimnym silniku troche przez chwile nierówno pracuje, przyspiesza płynnie ale bez rewelacji, mechanik przed ustawianiem rozrządu stwierdził że powinno chodzić lepiej, i po ustawieniu rozrządu trochę jest lepiej. dodam ze przed ustawieniem rozrządu czasami podczas jazdy dzwiek silnika też był niejednolity, nie był płynny. Coś jak dzwiek starej lokomotywy: fu,fu,fu,fu,fu.... teraz jakby podczas jazdy tego nie słychać już ale na wolnych obrotach to pozostało, Po ostatnich ustawieniach rozrządu autko było podpinane pod kompa i mech muwił ze nie ma błędów. Dostałem rade zeby przegonić autko przez kilka kilometrów na wysokich obrotach, żeby turbina sie przeczyściła. Bedzie ciężko bo śnieg spadł. z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi
-
Komentarz