WYCIERACZKI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DanielWola
    Classic
    • 2014
    • 4

WYCIERACZKI

Sprawdz płyn od wspomagania kierownicy. Jak jest mało to dolej i obserwuj czy nie ubywa.
  • seba0731
    Classic
    • 2012
    • 10

WYCIERACZKI

Mam prośbę nie działają mi wycieraczki w skodzie octavi 2 1,9 tdi 2004r z przodu, szukalem cos tam znalazlem tylko niewiem czy to jest to na wtyczce do silnika sa 4 piny z których dzialaja 3 pierwszy jest taki mały fioletowy prad dochodzi a na kolejnych nie i niewiem czy powinny tez z tego co wiem ze do jednego powinien dochodzic. POMOZE KTOS?

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

a bezpieczniki posprawdzales?
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• seba0731
        Classic
        • 2012
        • 10

Tak, wszystkie dobre no chyba ze zle cos patrze ale chyba nie

Komentarz

• Wojtenio
          L&K
          • 2012
          • 1096
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Rozumiem że sprawdzałeś w skrzynce bezpieczników obok akumulatora bezpiecznik SB19 - 30 A .
          Jak masz kabel lub dostęp do niego to możesz sprawdzić w testach wykonawczych sterownika 09 jak dobrze pamiętam test 909 wycieraczek , no i zobacz czy nie wywaliło jakiś błędów .

Komentarz

• seba0731
            Classic
            • 2012
            • 10

sprawdzałem ten bezpiecznik ale on jest 15A a nie 30A, a bledow nie ma tz jest blad ale to juz byl wczesniej niz przestaly dzialas wycieraczki . to błąd 00003- control module, ale to chyba nic do tego nie ma

Komentarz

• Wojtenio
              L&K
              • 2012
              • 1096
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A co z testem wykonawczym ? robiłeś ?, jak nie to wchodzisz w CE09 i zakładka 03 output test i tam rozwijasz z listy Windshield Wiper Motor (V) albo jak masz spolszczone to Silnik wycieraczek przedniej szyby (V) i dajesz activ test.
              To jest test samego silnika wycieraczek .
              Przy wykonaniu tego testu wycieraczki powinny pracować na pierwszym biegu .

Komentarz

• mavi
                Classic
                • 2012
                • 25
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

morze ci to pomoże ale miałem podobne zdarzenie z wycieraczkami nie działały plus podgrzewanie foteli w tej wersji co jeździłem to poszła kostka przekaźnikowa [ przekaźnik ] prawdopodobnie umieszczona w kolumnie kierowniczej serwis mi to zrobił koszt kostki 37 zł a wcześniej miałem to w golfie 3
                SKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD

Pozdrawiam Janusz

Komentarz

• seba0731
                  Classic
                  • 2012
                  • 10

Hej Wojtenio , wiesz ale to juz musze sprawdzic przez kompa zgadza się? A co do tego drugiego postu to wiesz ale ja nie mam wersji z podgrzewanymi fotelami to raczej to nie bedzie to

Komentarz

• Wojtenio
                    L&K
                    • 2012
                    • 1096
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez seba0731
                    to juz musze sprawdzic przez kompa zgadza się? (
                    Zgadza się musisz mieć komputer , ale piszesz że masz na bezpieczniku SB-19 15A masz wykonanie skrzynki bezpieczników w wersji 1 ( w O2 były dwie wersje skrzynek bezpieczników i w wersji 2 ten który Ci podałem wcześniej jest od wycieraczek a w wersji pierwszej SB-19 jest od radia i ma właśnie 15A ) , więc bezpieczniki od wycieraczek masz na F-16 5A bezpiecznik od manetki wycieraczek i manetki kierunkowskazów , a drugi to F-31 30A przednie wycieraczki .
                    Wszystkie w skrzynce obok akumulatora , sprawdź i te dwa .

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4315
                      • Mercedes-Benz

seba0731,
                      Sprawdź wiązką koło akumulatora czy nie jest przeżarta .
                      Mój wujek właśnie tak miał , trzeba wyciągnąć akumulator i dobrze obejrzeć wiązkę
                      Daniel

Komentarz

Pracuję...