O1 Tour 1.9TDI AXR szelest z okolicy pasków

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pkleszcz
    Drive
    • 2011
    • 95

sebastian7905, :haha: :haha: :haha:
  • toomasz
    Elegance
    • 2010
    • 909
    • Volkswagen
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam
    Niedawno zauważyłem, ze po odpaleniu auta, na zimnym silniku słuchac szelest dobiegający z okolicy pasków (takie szuranie)(cos w stylu psyt psyt) słyszalne tylko gdy podchodzi sie do maski, ze srodka nic nie słychać. Gdy silnik jest juz rozgrzany, to ustępuje. Przebieg auta 77Kkm, rok 2010, czy to coś związanego z rozrządem ?

Komentarz

• wk44
      Classic
      • 2012
      • 9

Mam to samo w 1,9 tdi bxe , przebieg 81kkm ciekawi mnie czy jest ktoś kto to przerabiał

Komentarz

• toomasz
        Elegance
        • 2010
        • 909
        • Volkswagen
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Bo kurcze sam nie wiem, czy czekać z rozrządem do tych 90Kkm, czy wymienić juz teraz... Na ciepłym silniku jest cisza, tylko zimnym

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

szelest

podnieść maskę i nasłuchiwać skąd może być to łożysko w alternatorze lub napinacz

Komentarz

• toomasz
            Elegance
            • 2010
            • 909
            • Volkswagen
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

podnieść maskę i nasłuchiwać skąd może być to łożysko w alternatorze lub napinacz
            Lozysko alternatora hałasuje tylko na zimnym? napinacz rozrządku, czy paska tych akcesoriów typu sprężarka alternator.. ?

Komentarz

• ROBAL_26
              RS
              • 2010
              • 2320
              • Octavia I combi (1U5)
              • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

toomasz, kto wie czy nie masz tego 1,4 TSI z pierwszej serii co miały wadliwe napinacze łańcuszka rozrządu, może to jest jakąś przyczyną,
              broń boże żebym ciebie do czegoś namawiał , ja tyko tak strzelam, bo dużo się o tym słyszało i czytało , ok

pozdro
              Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• toomasz
                Elegance
                • 2010
                • 909
                • Volkswagen
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

toomasz, kto wie czy nie masz tego 1,4 TSI z pierwszej serii co miały wadliwe napinacze łańcuszka rozrządu, może to jest jakąś przyczyną,
                broń boże żebym ciebie do czegoś namawiał , ja tyko tak strzelam, bo dużo się o tym słyszało i czytało , ok
                ale to nie chodzi o 1.4TSI tylko o drugą octe 1 z 1.9TDI jak w temacie :lol:

Komentarz

Pracuję...