Witam wszystkich forumowiczów.
Mianowicie jak w temacie widac mam ostatnio problem z cofajacym się paliwem, gdy auto odstoi np. po chlodnej nocy to ma ciężko zapalic objawia sie to tak że kręci bez problemu tylko załapuje późno aż paliwo dojdzie do pompy i puści białego kocia który śmierdzi spaloną ropą. Podkreśle że wyminiłem filtr paliwa i wraz jest to samo. Jeżeli przed rozruchem kilkukrotnie włącze zapłon i poczekam aż pompka podawcza poda do wtryskowej paliwo to odpali wmiare dobrze. I teraz pytanie gdzie szukac problemu?? Pozdrawiam
Z tą pompką podawczą to... heh pojechales.
Aczkolwiek problemem moze byc cofajace sie paliwo.
Do sprawdzenia statyczny kąt wtrysku.... i stan swiec zarowych.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
miałem taki problem właśnie po wymianie filtra paliwa, winne okazały się oringi na zaworku podgrzewania paliwa. Nie było szczelności, dochodziło lewe powietrze i na następny dzień nie było paliwa we filtrze. Wystarczy sprawdzić czy w wężyku z paliwem idzie powietrze podczas pracy silnika i poruszać tym zaworkiem. Zaworek podgrzewania paliwa ten który jest na zdjęciu pod niebieską zawleczką
Sprawdziłeś kąt wtrysku ?
Jeżeli jesteś pewien że cofa się paliwo to można na przewody pozakładać zaworki jednokierunkowe, które uniemożliwią takie cofanie się.
Komentarz