Wymiana żaróki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin 185
    Classic
    • 2013
    • 6

Wymiana żaróki

Ładne auto, ale byłoby ładniejsze na fajnych rolkach
  • Lukasz-46
    Classic
    • 2011
    • 7

Wymiana żaróki

Może mi ktoś napisać jak wymienić żarówkę w słupku kokpitu, gdzie znajdują się pokrętła od ogrzewania. Model Auta Skoda Octavia 1999 kombi

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

zeby wymienic zarówke od podswietlania pokreteł musisz pokretło od wentylatora pod nim jest zaróweczka .
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Lukasz-46
        Classic
        • 2011
        • 7

Dziękuję bardzo, możesz mi tylko napisać jak zdjąć pokrętło od wentylatora. Osłonę zdjąłem nie wiem jak resztę.

Komentarz

• jacki64
          Drive
          • 2010
          • 82
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Osłony nie trzeba zdejmować. Środkowe pokrętło ( to od predkości nawiewu) ustawiasz pionowo i ciagniesz z wyczuciem. Ja to robię kombinerkami przez szmatkę, irchę lub gumę. Gdy pokrętło wyjdzie w panelu widać żarówkę, którą wyciągasz wąską pensetą owiniętą izolacją lub gumkami od wentylków rowerowych ( żeby się nie ślizgało). Wyciągasz spaloną żrówkę, wkładasz nową i po kłopocie.

Komentarz

• stag300
            Classic
            • 2012
            • 1

witam podepnę sie z tematem wymiany zarówki tylko w lusterku zew, zintegrowanym z kierunkowskazem spaliła mi się żarówka( tak sądzę) od podświetlenia przy wsiadaniu, nie wiem jak mam sie za to zabrać by czegoś nie ułamac octavia combi 2008r

Komentarz

Pracuję...