Zamieszczone przez Johnny_B
[O2] Problem z alarmem/centralnym zamkiem
Zwiń
X
-
[O2] Problem z alarmem/centralnym zamkiem
Witam, od jakiegoś tygodnia mam problem z alarmem w mojej O2, zaczęło się od tego ze wracam na parking, a w aucie wyje alarm, myślę ktoś stuknął ale po oględzinach wszystko ok. Podjazd pod dom, włączam alarm z kluczka, po kilku sekundach zaczyna wyć. Do tego zaobserwowałem ze jak zamykam auto przyciskiem z kluczyka albo kluczykiem z zamka to miga na desce kontrolka otwartych drzwi, a także guzik przy ręcznym od centralnego zamka. Do tego słychać cykanie z lewej strony kierownicy. Co to może być?
-
-
Cykanie z lewej strony to może być przekaźnik.
Co do alarmów to mam tylko same nieciekawe doświadczenia. One są tak montowane by tylko były (sterczące kabelki, wiszące sterowniki alarmu to chyba norma) i działały, kiedy się odbiera auto.
Kontrolka otwartych drzwi mówi, że coś jest otwarte, tak? Mimo tego że wszystko jest zamknięte?OI, AHF
Komentarz
-
-
Wszystko jest zamknięte, światło w podsufitce jak ustawie na auto zapalanie przy otwartych drzwiach to mruga po załączeniu alarmu, jak zamknę drzwi z guzika centralnego siedząc w środku to nie ma problemu, tak samo jest w czasie jazdy, kontrolka otwartych drzwi się nie zapala, problem jest tylko przy zamykaniu samochodu z guzika lub bezpośrednio zamkiem. Wydaje mi się że przekaźnik od alarmu padł, stąd cykanie z lewej strony kierownicy, ale pewny nie jestem :P
Komentarz
-
Komentarz