[O2] Problem z alarmem/centralnym zamkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wallsch
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez Johnny_B
    takie głośne jak TDI to chyba Hana :roll:
    Na 99,9% Medy. Wtryski Hana mam teraz i na 100% nie klepia.
  • induro
    Classic
    • 2009
    • 10

Witam, od jakiegoś tygodnia mam problem z alarmem w mojej O2, zaczęło się od tego ze wracam na parking, a w aucie wyje alarm, myślę ktoś stuknął ale po oględzinach wszystko ok. Podjazd pod dom, włączam alarm z kluczka, po kilku sekundach zaczyna wyć. Do tego zaobserwowałem ze jak zamykam auto przyciskiem z kluczyka albo kluczykiem z zamka to miga na desce kontrolka otwartych drzwi, a także guzik przy ręcznym od centralnego zamka. Do tego słychać cykanie z lewej strony kierownicy. Co to może być?

Komentarz

• stepek
      Classic
      • 2007
      • 22

Cykanie z lewej strony to może być przekaźnik.
      Co do alarmów to mam tylko same nieciekawe doświadczenia. One są tak montowane by tylko były (sterczące kabelki, wiszące sterowniki alarmu to chyba norma) i działały, kiedy się odbiera auto.
      Kontrolka otwartych drzwi mówi, że coś jest otwarte, tak? Mimo tego że wszystko jest zamknięte?
      OI, AHF

Komentarz

• induro
        Classic
        • 2009
        • 10

Wszystko jest zamknięte, światło w podsufitce jak ustawie na auto zapalanie przy otwartych drzwiach to mruga po załączeniu alarmu, jak zamknę drzwi z guzika centralnego siedząc w środku to nie ma problemu, tak samo jest w czasie jazdy, kontrolka otwartych drzwi się nie zapala, problem jest tylko przy zamykaniu samochodu z guzika lub bezpośrednio zamkiem. Wydaje mi się że przekaźnik od alarmu padł, stąd cykanie z lewej strony kierownicy, ale pewny nie jestem :P

Komentarz

Pracuję...