Nie moge zgasic auta a pozniej go odpalic co roboc???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomaszek_h
    Classic
    • 2014
    • 2

gusiak11, teorie to może masz Ty, bo ja akurat przez ostatnich kilka lat dość skrupulatnie notowałem, przez ile dni w Warszawie zalegał śnieg w zimę i wyszło mi, że maksymalnie kilkanaście... W Lublinie bywam na szczęście niezbyt często, więc może dlatego nie odczuwam tego, że

Zamieszczone przez gusiak11
    bardzo często odśnieżone sa tylko główne arterie i to poza miastem w pierwszej kolejności
  • forteca35
    Classic
    • 2013
    • 6

Witam was koledzy potrzebuje pomocy mam problem z moja octawia gdyz on jest taki ze, po odpaleniu jej nie moge zgasic a jak juz ja zgasze to niemoge jej odpalic chyba ze odlacze akumulatoc na krotka chwile a jak auto pracuje i po wyjeciu kluczyka pala sie kontrolki i po odlaczeniu aku i ponownym podlaczeniu tez sie pala kontrolki wszystki co mam szukac co ja boli pozdrawiam piotr
    JAZDA NA jAWIE PO kAPITEALCE JEST LEPSZA NIZ sex NA WERSALCE:P HEH

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Do sprawdzenia kostka stacyjki...
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• forteca35
        Classic
        • 2013
        • 6

stacyjka odpada co dalej?;(

Komentarz

• artek_bartek
          Classic
          • 2012
          • 21

Tak jak kolega pisal, jest problem ze stacyjka i proponuje jeszcze raz dokladnie wszystko sprawdzic przy stacyjce.
          Octavia II 1.9 Tdi Laurin & Klement

Komentarz

• forteca35
            Classic
            • 2013
            • 6

Widzicie koledzy juz zmienilem 2 stacyjki i wciaz to samo na 3cia mnie juz niestac

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A klapa gasząca działa?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Krzych
                Rider
                • 2005
                • 671

Zamieszczone przez kabanos
                klapa gasząca działa?
                co ma wspólnego klapa gasząca z świecącymi się ciągle kontrolkami?

Pewnie napięcie zacisku 15 zwarło się do stałego +30.
                Najprościej wyciągaj bezpieczniki i zobaczysz kiedy zgasną kontrolki na liczniku. oczywiście przy wyłączonej stacyjce.
                Będzie wiadomo z jakiego obwodu przechodzi stałe napięcie, a to już zawęzi obszar poszukiwania zwarcia.
                DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                www.chiptuning.katowice.pl
                DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• bolek2712
                  Classic
                  • 2010
                  • 32
                  • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Witam
                  Miałem bardzo podobny przypadek który opisywałem na forum,dotyczyło to ale o2.Awarię tę usunoł elektryk a,ja niestety nie opisałem tej przyczyny usterki za co przepraszam.Awarię spowodował rozerwany wężyk stryskiwacza z tyłu i płyn kapał na kostkę elektryczną,a podczas mrozu spowodowało to obmarznięcie kostki i zwarcia w elektryce.Błędem moim było nie wysikanie letniego płynu z wężyka tylnego stryskiwacza.
                  bolek2712

Komentarz

• forteca35
                    Classic
                    • 2013
                    • 6

jutro rano prowadze go do elektryka jak mi znajdzie usterke to opisze wam to koledzy

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4315
                      • Mercedes-Benz

bolek2712, Ja miałem też taki przypadek zalałem płynem moduł parktronika który przez to zrobił zwarcie po kanie w następstwie czego świeciły się cały czas kontrolki . forteca35, może u ciebie też jakiś moduł ma zwarcie , odpinaj po kolei moduły jakie masz .
                      Daniel

Komentarz

• adam-karol
                        Classic
                        • 2012
                        • 36

Witam, mam problem nieco odmienny. Gdy odpalałem rano auto, najpierw kręciło normalnie, ale nie zaskoczyło za pierwszym razem, co czasem mu się zdarza. Za drugim razem rozrusznik w ogóle nie zareagował, pomyślałem, że może aku słaby i dlatego, ale po podłączeniu kablami do drugiego auta dalej to samo.

Intuicja mówi mi, że to jednak stacyjka a nie rozrusznik. Jak mogę wyeliminować awarię rozrusznika? Czy z włożonym i przekręconym kluczykiem mogę jakoś zapalić auto, poza holowaniem? (Moje auto to O1 1,6 AEE)
                        Octavia 1.6 AEE + LPG
                        Uniden 520xl + Lemm AT-1200 na uchwycie

Komentarz

• Wojtenio
                          L&K
                          • 2012
                          • 1094
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez adam-karol
                          Jak mogę wyeliminować awarię rozrusznika? Czy z włożonym i przekręconym kluczykiem mogę jakoś zapalić auto, poza holowaniem? (Moje auto to O1 1,6 AEE)
                          Możesz spróbować odpalić na krótko tzn włączasz zapłon i bierzesz dość długi kabel i jeden koniec dajesz do plusa akumulatora a drugi do cienkiego przewodu z wsuwką do rozrusznika . Z chwilą dotknięcia tego złącza przy rozruszniku powinien zakręcić i odpalić .Tak omijasz kostkę przy stacyjce , możesz nawet ten kabelek wypiąć przy rozruszniku . To samo możesz zrobić bez zapłonu i rozrusznik powinien kręcić .

Komentarz

• Krzych
                            Rider
                            • 2005
                            • 671

Zamieszczone przez Wojtenio
                            Zamieszczone przez adam-karol
                            Jak mogę wyeliminować awarię rozrusznika? Czy z włożonym i przekręconym kluczykiem mogę jakoś zapalić auto, poza holowaniem? (Moje auto to O1 1,6 AEE)
                            Możesz spróbować odpalić na krótko tzn włączasz zapłon i bierzesz dość długi kabel i jeden koniec dajesz do plusa akumulatora a drugi do cienkiego przewodu z wsuwką do rozrusznika . Z chwilą dotknięcia tego złącza przy rozruszniku powinien zakręcić i odpalić .Tak omijasz kostkę przy stacyjce , możesz nawet ten kabelek wypiąć przy rozruszniku . To samo możesz zrobić bez zapłonu i rozrusznik powinien kręcić .
                            Ważna uwaga przy takiej próbie, sprawdź koniecznie czy masz auto NA LUZIE ! ! !

Znajomy tak odpalał i auto przycisnęło go do ściany !
                            DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                            www.chiptuning.katowice.pl
                            DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Pracuję...