Połamana obudowa od pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prostak12
    Classic
    • 2013
    • 7

Zamieszczone przez Rok z Bagien
    No dobra może uprościłem, ale po odpuszczeniu gazu skrzynia wyrzuca bieg i wyskakuje na maxi docie napis "bieg jałowy"
    stara rzecz w VW od dawna

"Gdy tylko udało mi się wydostać ze szponów warszawskich korków, dostrzegłem kolejną, dość ciekawą rzecz. Skrzynia DSG ma tzw. funkcję biegu jałowego. Oznacza to, że w momencie gdy kierowca zdejmuje nogę z gazu, skrzynia automatycznie “dezaktywuje” włączony aktualnie bieg i samochód jedzie na luzie jak w prezentowanym ostatnio Audi A3"

"Bieg jałowy
    Oszczędność paliwa
    Technologia BlueMotion, która odpowiada za zmniejszenie spalanego paliwa, efektywnie wykorzystuje energię kinetyczną pojazdu. Kiedy kierowca zdejmie nogę z gazu podczas jazdy, silnik utrzymuje pojazd na biegu jałowym. Umiejętne gospodarowanie pedałem przyspieszenia oraz hamowanie silnikiem pozwala na zaoszczędzenie nawet pół litra paliwa na każde przejechane 100 km. Wolnobieg jest standardem wybranych silników ze skrzynią DSG"

wolne koło jak w Syrence czy Trabancie ;-)
    tutaj oczywiście robi to sterownik skrzynii, rozłącza sprzęgła jak zdejmuje się nogę z gazu ale nie naciska hamulca, naciśniecie gazu lub hamulca ponownie zapina sprzęgło aktualnego biegu
  • faraon06
    Classic
    • 2011
    • 18

Witam. Powstał u mnie problem. Moja połowica upuściła i połamała wczoraj obudowę od pilota zamka. To taki z dwoma okrągłymi przyciskami. Powiedzcie czy można gdzieś dokupić, czy zmieniać wszystko na nowe ? Jeśli kupić nowe to jakie i gdzie w W-wie.
    " zawsze chciałem mieć takie coś "

Komentarz

• K_Popiel
      Rider
      • 2010
      • 608

Zapodaj chociaż jakąś fotkę, bo tak to nikt nic nie wywróży
      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
      ------------------------------------------------------

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zapewne pilot nieoryginalny i dlatego nie wytrzymał próby :lol:
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• djwyrebas
          Ambiente
          • 2011
          • 214

jeśli pękła obudowa, a nic poza tym i pilot działa to żaden problem dokupić obudowę.

Kod:
          http://allegro.pl/obudowa-pilot-kluczyk-scyzoryk-vw-seat-skoda-nowy-i2916273739.html
          chyba chodzi o taki
          Kod:
          http://allegro.pl/kluczyk-klucz-pilot-skoda-83-i2875332529.html
          gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

Pracuję...