Nigdy się nie przyzwyczaiłem do tego, że auta Skody z SS (i tak też zachowywała się demówka Octavii 1.6 w dieslu u dealera) tracą ekektryczne wspomaganie kierownicy kiedy SS gasi silnik. Stop i martwa kierownica w pół skrętu, która potem stara się odbić do zera kiedy silnik odpala na nowo. Doprowadziło by mnie to szewskiego pasjansa na codzień w mieście.
Problem z centralnym i szybami po wymianie akumulatora
Zwiń
X
-
Części Skoda Octavia I 1.6
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/VXib/Tagi: Brak
-
-
Rozłączanie akumulatora.
Po rozłączeniu akumulatora możemy mieć problemy z elektrycznymi szybami i centralnym zamkiem. Aby wszystko wróciło do normy musimy przeprowadzić poniższą procedurę. 1. Szyby (automatyczne otwieranie i zamykanie): Kluczyk w zamku drzwi kierowcy przytrzymać w pozycji zamknięcia tak długo, aż wszystkie okna się zamkną. Zwolnić kluczyk. Ponownie przekręcić kluczyk do pozycji zamknięcia i przytrzymać przez około 3 sekundy. 2. Po rozłączeniu akumulatora lub wymianie baterii w pilocie może się zdarzyć sytuacja że kod kluczyka i sterownika nie pasują do siebie. Dlatego kody muszą zostać zsynchronizowane w następujący sposób: Nacisnąć dowolny przycisk pilota zdalnego sterowania, po czym w ciągu minuty kluczykiem otworzyć drzwi samochodu.
:cry: :cry: :cry:
to nie dziala !!!!!
macie moze jakis inny pomysl
Octavia tour 1,6 combi 2009r.
-
-
bestiarac, włóż kluczyk do drzwi i zamykając przyciskaj na pilocie przycisk do zamykania i z otwieraniem zrób identycznie, po tym pilot powinien się zakodować, jeżeli tak nie będzie to coś musi być nie tak z pilotem.ok
pozdroBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
bestiarac, ale co nie działa? pilot nie otwiera drzwi? czy szyby po jednokrotnym naciśnięciu nie idą automatycznie w dół, i to samo w górę?
Jak szyby nie chodzą automatycznie to: naciśnij opuszczanie szyby do dołu, i trzymaj aż szyba się opuści plus jakieś 3 sekundy więcej, potem przycisk do góry i trzymaj aż się zamknie plus 3 sekundy więcej. To samo dla drugiej szyby. Z pilotami nic mi sie nie działo po wymontowaniu aku więc się nie wypowiadam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyMoje autko z opisu stało bez akumulatora 2 miesiące. Nic prócz radia nie musiałem odkodowywac,zakodowywac. Domykanie szyb działa.
Inna sytuacja jest wtedy, gdy auto długo stoi i akumulator zostanie w powolny sposób rozładowany praktycznie do zera.
W takiej sytuacji będzie konieczność programowanie pilota i ew. innych funkcji.
Również taka sytuacja może wystąpić przy próbie odpalania auta na słabym akumulatorze lub odpalanie "na kable" gdy występują duże skoki napięcia w instalacji.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
u mnie jest dokladnie tak
mam pilota (nie w kluczyku w breloku) naciskam przycisk otwierania zamrugają awaryjne i nic sie nie dzieje przyciskam zamykanie otwiera się auto i po paru sekundach szyby .
zamykam szyby od wewnątrz chce zamknąć auto przyciskam przycisk zamykania auto zamknie za sekundę otworzy i opuści szyby.
( dokladnie nie wymienialem akumulatora tylko sie rozladowal podlaczylem kable rozruchowe odpalilem auto)
nie wiem moze odlaczyc akku na chwile i znow podlaczyc pomoze to cos hmmmmmm nie wiem moze jakis pomysl
Komentarz
-
-
Wygląda na to, że to nie oryginalny pilot więc i centralka nie jest seryjna.
Problem może wynikać z rozkodowania się centralki od sterowania pilotem.
Masz jakieś papiery od tego pilota? Nazwa, logo, naklejka lub coś co może wskazać firmę tego pilota.
Na jej podstawie można spróbować znaleźć instrukcje kodowania.
Możesz spróbować ponownie rozłączyć akumulator odczekać z 15 minut i ponownie podłączyć. Może to pomoże.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz