Octavia 2.0 AZJ odpalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gladki
    Classic
    • 2010
    • 16

być może było gdzieś poruszane ale .... dręczy mnie pewnien problem, co prawda z innego forum ale nie zawadzi spytać- co sądzicie o zimówkach nalewkach/bieżnikowanych oponach???
    myslę tu o autach z napedem 4x4 :wink:
  • mateo15
    Ambiente
    • 2009
    • 132

Witam panów, szperałem troszke na forum ale nie znalazłem dokładnie odpowiedzi na moj problem, a mianowicie mam Octavie 2.0 AZJ + LPG, przy odpalaniu silnik tak jakby "skacze" aż zgaśnie, odpale ponownie troszke nie równo pochodzi aż wskoczy. Zmieniłem kable, świece. Sprawdzałem go VAGiem i wywala bład "brak zapłonu cylinder 3". Jak skasuje to jest dobrze przez kilka odpalań, a potem znowu to samo. Świeżo po wymianie kabli i świec 2 dni był spokój ale znowu wróciło... Nie ma tak że auto nie jest sprawne do jazdy, po prostu nie odpala za pierwszym strzałem... Ale jak juz odpali to jest okej, czasami ale to rzadko obroty zafalują, ale to sporadycznie. Gdzies wyczytałem że problem moze lezeć po stronie cewki...Bardzo proszę o porady...

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

Wymień cewkę

Komentarz

• mateo15
        Ambiente
        • 2009
        • 132

Cewka zamówiona. W oryginale

Komentarz

• nikoś151
          Rider
          • 2013
          • 563

nie będę zakładał nowego tematu u mnie znowu było wszystko dobrze do wczoraj rozgrzała się i zaczęła kulec. na 1 ogień świece i kable. wszystko sprawdzone i jest ok. Silnik ostygł i chodzi jak zimny chodzi idealnie jak się rozgrzeje sporadycznie coraz gorzej chodzi, zaczyna szarpac przerywac az wkońcu przestaje pracowac na wszystkie cylindry. Cewka wydaje mi się nowa, a sam moduł jest oryginalny i nie wymieniany. Co może byc przyczyną?

Komentarz

• krisoctav
            Rider
            • 2008
            • 417

najpierw nikoś151 podłącz się pod vaga i zobacz jakie są błędy jeśli chodzi o cewkę to różnie z nią jest i napisz jaki silnik i model octavi

Komentarz

• nikoś151
              Rider
              • 2013
              • 563

2.0 benz 115 km. pod vaga jutro sie podłacze u kolegi.

Komentarz

• mateo15
                Ambiente
                • 2009
                • 132

Powiem Ci moja ceweczka tez wygladała jak nówka, no ale jak podmieniłem to niebo a ziema odpala od strzału, obroty przestały falować no i bez błedów. Oczywiście cewka w ORYGINALE !

Komentarz

Pracuję...