Zamieszczone przez miki1979
lpg wymiana wtrysków
Zwiń
X
-
lpg wymiana wtrysków
Witam .Dzisiaj wymieniałem wtryski 4 szt (LandiRenzo)w octavi II 1,6 MPI .Po godzinie jazdy zapalił mi sie chek engine oraz przy zmianie z Lpg na PB skaczą obroty (przez pare sekund ).
Co to może być ? Wszystkie wtryski są nowe .Tydzień jeździłem na tylko i wyłącznie na benzynie i było wszystko ok . nie zapalił mi sie chek engine .
-
-
Po 100000 km wysiadl jeden . Ale jak pisalem wczsniej wymiana jednego nic nie dala ,wiec wymienili mi 4 szt. Wymiana byla w ASO . Chek engine zapalil mi sie przed wymiana i blad pokazywal na komputerze ze jest tylko do wymiany jeden wtrysk. Teraz wymienione zostaly 4sxt i zapalil sie znowu chek engine .
Komentarz
-
-
Po wymianie wtrysków TRZEBA wykonać na nowo autokalibrację.
Dlaczego zapala się check ? Bo komp silnika musi robić korekcje czasów po 30 - 40 % (sprawdzałem u mnie vagiem). U mnie na nowych wtryskach czasy na LPG ustawiały się w granicach 140 - 160, a na padających wtryskach (jakie mam obecnie po przejechaniu 90 tys. km) prawie nie da się skalibrować mapy, wychodzą czasy po 90 - 110, czyli czasy wtrysków gazu krótsze od czasów wtrysków benzyny. Zaczęło się od tego, że autem targa gdy przyspieszam delikatnie na 2 biegu, na wyższych obrotach nie ma problemu. tak jakby wtryski lały zbyt dużo paliwa przy minimalnym obciążeniu.
PYTANIE: ILE ZAPŁACILIŚCIE ZA WYMIANĘ WTRYSKÓW MED ? Na necie widzę ceny po 800 zeta za komplet czterech :shock: , w poprzednim aucia miałem staga 300 i wtryski to były grosze...Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
Komentarz