padero podrzuć jak się jeździ, jak Twoja opinia po tych paru miesiącach?
Ogólnie z samochodu jestem bardzo zadowolony. Spalanie głownie po mieście, tak jak w podpisie, wedlug komputera 7,7l, także jest przeklamanie o jakies 0,4l. Samo prowadzenie, bardzo podobne do OIIFL, czyli jest w porządku, aczkolwiek OIII wydaje się jakby trochę delikatniejsza niż OII, nie wiem z czego to wynika ale OII wydawała się cięzsza i bardziej masywna, oczywiście w niczym to nie przeszkadza, po prostu mam takie wrażenie.Silnik 1.4 dość dynamiczny i w zupełności wystarczy do normalnej jazdy, a jak potrzeba to i do trochę agresywniejszej. Nie odczuwam żadnego dyskkomfortu z powodu obecności belki w zawieszeniu, w przeciwieństwie do niektórych nic u mnie nie stuka i nie przeszkadza w jezdzie po naprawdę różnych nawierzchniach. Ogólnie auto godne polecenia.
Mój problem polega na tym ze od kupna okty nie zamykały sie drzwi kierowcy centralnym zamkiem tylko od wewnątrz wciskając grzybek po rozebraniu drzwi okazało sie że wyrwana została kostka. czy jest możliwość podłączenia siłownika do tej kostki tak aby drzwi zamykały sie zamkiem centralnym gdy bede zamykac je od strony pasażera?
jaka kostka? Ta co idzie na modul zamka z silniczkami? Kup nowa w ASO albo na zlomie, zrob to poprawnie
Modul elektroniki - komfortu, jest w drzwiach od kierowcy, stad idzie kabel ze zlaczka do modulu z silniczkami, do tego modulu idzie ciegno od klamki i grzybka w drzwiach. Trzeba to zrobic jak bylo, ten modul informuje pojazd czy drzwi sie zaryglowaly, czy drzwi sa zatrzasniete itd. Na pewno nie dziala Ci lampka wnetrza po otwarciu drzwi kierowcy.
No to napraw, dziwne ze urwana zostala? Nie wiem jakim cudem, nie spadla sama? To bys przeciez wlozyl ja z powrotem ale zapytam... tam niby jest zatrzask ale mi pekl i zabezpieczylem to drutem. Sciagnij schemat elektrycnzy do octavia, jest tego pelno (w pdf) i zobacz na jaki zacisk/pin ma isc jaki kolor kabelka i bedziesz mial dzialajacy zamek. O ile kaseta z silniczkami jest 100% sprawana.
Dodatkowo poprowadz kabel 2 zylowy od 2 zyl idacych do tego zamka/kostki to sa sygnaly sterowne chyba masa od sygnalu zamkniecia / otwarcia drzwi. Wprowadz przez przegub do kabiny w okolice skrzynki bezpiecznikow (z zapasem). Dodajsz sobie alarm np AMT i bedziesz mial centrlany na pliota jak jeszcze nie masz Pozniej zabawa z ponownym rozprowaniem drzwi to maskara. Wazne jest ladnie i dobrze pokleic folie tak by nie zaciekala woda do srodka!!!
Komentarz