[O1] PROBLEM Z ROZRUCHEM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzes76
    Classic
    • 2014
    • 11

[O1] PROBLEM Z ROZRUCHEM

Borsuk2, no właśnie nie dam rady teraz cały weekend mam szkolenia :evil: Najgorsze jest to że jest zestaw a nie ma czasu ops:
  • chris1221
    Drive
    • 2012
    • 49

[O1] PROBLEM Z ROZRUCHEM

Moj problem jest nastepujacy:
    przedwczoraj wlalem niezbyt dobre paliwo i mi pomarzlo, probowalem odpalic ale nic nawet na kable po ktoryms razie chchialem odpalic i nic cisza kontrolki ladnie swieca ale przekrecam kluczyk i nic cisza moim zdaniem jezeli aku bylby do konca wyladowany to chociaz kontorlki by przygasly a skoda nawet bo podlaczeniu do drugiego auto nie okazala najmniejszzej checi odpalenia wiec jak myslicie rozrusznik sie spalił a moze zawiesil?? dodam ze przedchwila zapchalem auto do garazu wiec moze jutro odpali

[ Dodano: Wto 22 Sty, 13 20:30 ]
    moze tez jakie beda objawy ze rozrusznik sie rozsypał ??

Komentarz

• wolas
      Rider
      • 2011
      • 290

pewnie od tego ciągłego kręcenia przepalił się ten gruby przewód który idzie od automatu do rozrusznika

Komentarz

• adam-karol
        Classic
        • 2012
        • 36

Musisz sprawdzić rozrusznik, najlepiej na krótko:

U mnie było podobnie, że lampki nawet nie drgnęły, mimo to myślałem, że może aku padło po nocy, chociaż jest prawie nowe. Próbowałem odpalić na kable i dalej nic się nie działo, w aucie dawcy nawet nie zwiększyły się obroty, jak to się dzieje w takiej sytuacji.

Po sprawdzeniu rozrusznika, jeśli nie zakręci, to najpewniej szczotki. Nie będziesz musiał wymieniać całego rozrusznika, a tylko poszczególne elementy. Jest to jakaś 1/3 góra 1/2 ceny rozrusznika.

Jeśli rozrusznik będzie kręcił na krótko, wówczas będzie to kostka przy stacyjce - wydatek około 50zł.

Jeśli masz auto zaparkowane na jakiejś górce, albo kogoś kto pomoże Ci poholować, wówczas możesz spróbować zapalić auto na zapych, jeśli odpali, to również potwierdzi diagnozę rozrusznika.
        Octavia 1.6 AEE + LPG
        Uniden 520xl + Lemm AT-1200 na uchwycie

Komentarz

• bill
          Classic
          • 2012
          • 29

Miałem ostatnio podobny problem - wszystko ładnie swieci, a po przekręceniu kluczyka cisza.

W moim wypadku skończyło się wymianą przewodu plusowego (42pln) oraz jednej klemy (15pln). Jako ciekawostkę dodam, że po dostarczeniu auta do mechanika, jak prezentowałem mu objawy, to auto odpaliło przy pierwszej próbie

Komentarz

• chris1221
            Drive
            • 2012
            • 49

autko jest u mechanika i nie rozrusznik jest moim najwiekszym zmartieniem octavia od 3 tys obrotó wali ostro na niebiesko

Komentarz

• honiol12
              Classic
              • 2012
              • 15

Turbina ?
              Mi udało się bez regeneracji.. mechanik porządnie wyczyścił i działa bardzo dobrze dodam, że mam zepsuty przepływomierz

Komentarz

• chris1221
                Drive
                • 2012
                • 49

Rozrzad Ok turbina ok. Moze wtryski Leja albo zly kat ustawiony dzisiaj Bedzie wiadomo

Komentarz

Pracuję...