mariush19, O ten temat kiedys widzialem, a potem nie moglem odszukac. Musze przeanalizowac.
Wymiana przedniej szyby
Zwiń
X
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Szlag by trafił ale mi właśnie też trzasnęła przednia szyba i to aż cięzko mi uwierzyć że mogło to się stać od ramienia wycieraczki. postawiłem wycieraczki żeby mi nie przymarzły i jak je kładłem z powrotem wymsknęła mi się i palnęła w szybę - no i bach rysa jak siemasz...aż szok że taka delikatna ta szyba.
Zdarzyło sie tak komuś bo mi ciężko w to uwierzyć...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kris17009Zdarzyło sie tak komuś bo mi ciężko w to uwierzyć...
Komentarz
-
-
ja juz od jakiegoś czasu myśle o wymianie szyby. Szyba nie jest pęknięta ale jest strasznie zniszczona (porysowana, mikro odpryski itp.). Jadąc pod światło/słońce widok jest nieciekawy. Myślałem własnie by zmienić szybe ale podobno te nieoryginalne sa miło trwałe. Może to głupie ale przy sprzedaży auta (może przyszły rok) ludzie patrzą na szyby czy są oryginalne i z tego samego rocznika a mi się nie chce tłumaczyć, że auto nie było bite.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Ja już ze dwa lata przymierzam się by wymienić ale jakoś nie mogę się zdecydować. Nie jest to duży koszt a na pewno poprawia widoczność=bezpieczeństwo. Teraz to nie wiem czy mi się już opłaca zmienić bo planuje na przyszłą wiosnę zmienić na nowsze auto....zobaczymy.
A które z szyb (producentów) są najlepsze by zmienić?strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
odświeżam temat
czas byłby najwyższy na wymianę szyby przedniej, bo wygląda jak po piaskowaniu....
i teraz pytanie do ludzi z okolic Katowic gdize najlepiej wymienic szybę w miare szybko i tanio....
u mnie w okolicy w Tychach znalazłem kilka zakładów, z tym że tam montują Nordglassa, a czytałem wasze opinie, że te się szybko rysują, więc uderzam w stronę Pilkingtona, bo ma dobre opinie...
czy ktoś w okolicach Tychów bądź Mikołowa musiał wymieniać ostatnio szybę przednią? co i gdzie możecie polecić ? z jakim kosztem muszę się liczyc?
Komentarz
-
Komentarz