[O1] dziwny ruch kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jedrek57
    Classic
    • 2014
    • 1

Zamieszczone przez arecki1338
    ja zamawialem przed toba (07.09) i niby caly czas stoi do produkcji na 49 tydzien, to niby za 2 tyg, ale na ile mozna ufac w to co mowi diler.Dlatego zadalem pytanie o ta literke, ktora wskakuje przed numer zamowienia.
    Pisałem już kiedyś o tym. Na dzisiaj jesteśmy w 46 tygodniu roku. Jeżeli masz datę produkcji w okresie najbliższych 4 tygodni (47, 48, 49 lub 50), to jest to już tzw. zamrożony plan produkcji nie podlegający modyfikacjom. Piszesz, że u Ciebie stoi 49 tydzień, więc zgodnie z powyższym już nie powinno się to zmienić Fajnie Ci...
    Pzdr
  • levisek
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam
    zauważyłem dziś dziwny objaw, jak dodaje gazu kierownica lekko skręca w prawo, po odjęciu gazu wraca do normalnego położenia, dzieje się tak za każdym razem. Nie zaobserwowałem żadnych dziwnych odgłosów zawieszenia, sprawdziłem ciśnienie w oponach i dokręcenie kół. Więcej pomysłów brak, czy może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
    Octavia combi TDI 2002r 110KM

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Może to tylko torq steering? :wink:
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

levisek, mamy rozumieć... że tak się dzieje jak ruszasz?
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• levisek
          Classic
          • 2013
          • 2

dzieje się tak podczas jazdy, przy każdym dodaniu i odjęciu gazu

Komentarz

• Robert007
            Drive
            • 2012
            • 41

A może jest problem z półosią lub przegubem? Miałem kiedyś podobnie jak jezdziłem Astrą 1.
            1.6 BFQ never gas....only Pb

Komentarz

• kozak13
              Drive
              • 2010
              • 56

Mam podobny problem i tez mam wrażenie że ściąga w prawo jak ruszam i podczas jazdy gdy dodaję gaz. Sprawdzone luzy, geometria, opony itp itd Nie wiem już gdzie szukać przyczyny. Octavia taka sama tylko Htb

Komentarz

• paulob1
                Rider
                • 2008
                • 470
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Proponuję posprawdzać elementy gumowe zawieszenia, w szczególności tuleje wahacza (jeśli ciągnie tylko w jedną stronę, a nie losowo to w lewo to w prawo). Przy wybitych gumach wahaczy zmienia się geo i może ściągać przy ruszaniu szarpiąc zawiasem tam gdzie luz/wybite.

[ Dodano: Czw 14 Lut, 13 16:24 ]
                Drugi koniec tego kija jest na poduszkach amortyzatorów. Może to one (jedna z nich) do wymiany.... ewentualnie podnieść auto za przód lub całe do góry i niech jedna osoba wrzuci jedynkę powoli puszczając sprzęgło a druga niech obserwuje czy oba koła ruszają równomiernie. Trzymający tłoczek hamulcowy może powodować też taką przypadłość...

Komentarz

Pracuję...