ja zamawialem przed toba (07.09) i niby caly czas stoi do produkcji na 49 tydzien, to niby za 2 tyg, ale na ile mozna ufac w to co mowi diler.Dlatego zadalem pytanie o ta literke, ktora wskakuje przed numer zamowienia.
Pisałem już kiedyś o tym. Na dzisiaj jesteśmy w 46 tygodniu roku. Jeżeli masz datę produkcji w okresie najbliższych 4 tygodni (47, 48, 49 lub 50), to jest to już tzw. zamrożony plan produkcji nie podlegający modyfikacjom. Piszesz, że u Ciebie stoi 49 tydzień, więc zgodnie z powyższym już nie powinno się to zmienić Fajnie Ci...
Pzdr
Witam
zauważyłem dziś dziwny objaw, jak dodaje gazu kierownica lekko skręca w prawo, po odjęciu gazu wraca do normalnego położenia, dzieje się tak za każdym razem. Nie zaobserwowałem żadnych dziwnych odgłosów zawieszenia, sprawdziłem ciśnienie w oponach i dokręcenie kół. Więcej pomysłów brak, czy może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Octavia combi TDI 2002r 110KM
Mam podobny problem i tez mam wrażenie że ściąga w prawo jak ruszam i podczas jazdy gdy dodaję gaz. Sprawdzone luzy, geometria, opony itp itd Nie wiem już gdzie szukać przyczyny. Octavia taka sama tylko Htb
Proponuję posprawdzać elementy gumowe zawieszenia, w szczególności tuleje wahacza (jeśli ciągnie tylko w jedną stronę, a nie losowo to w lewo to w prawo). Przy wybitych gumach wahaczy zmienia się geo i może ściągać przy ruszaniu szarpiąc zawiasem tam gdzie luz/wybite.
[ Dodano: Czw 14 Lut, 13 16:24 ]
Drugi koniec tego kija jest na poduszkach amortyzatorów. Może to one (jedna z nich) do wymiany.... ewentualnie podnieść auto za przód lub całe do góry i niech jedna osoba wrzuci jedynkę powoli puszczając sprzęgło a druga niech obserwuje czy oba koła ruszają równomiernie. Trzymający tłoczek hamulcowy może powodować też taką przypadłość...
Komentarz