[O1] dudni szarpie silnikiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • homique
    Drive
    • 2012
    • 45

Ja mam 82 tyś
  • richi9
    Rider
    • 2011
    • 427

Mam mały problem pojawiający sie głównie na zimnym silniku i podczas mrozu. Otóż odpali bez oporu ale przy ruszaniu dostaje takiego muła i tak szarpie obrotami że sie jechać nie da bo go zdusi albo szarpie . Na postoju jak postoje chwilę to mu przejdzie i jest oki , zazwyczaj odpalam na benzynie ale na gazie są podobne objawy tylk odochodzi dudnienie jakby chodziłna 3 gary ale nie ma błędów wypadania zapłonów, jak i kontrolka silnika nie mruga jak przy wypadaniu...
    świece mają może rok NGK dla tego silnika dedykowane cewki 2 ori po akcji serwisowej a dwie mają rok.
    Co by mu zbadać jakie logi?

Komentarz

• lukaszek1232
      Classic
      • 2009
      • 29

Witam
      Przepraszam że podepnę się pod temat ale mam ten sam problem co opisany powyżej dodam tylko, że moja octavia na biegu 1 i 2 zachowuje się jak muł przy ruszaniu jak silnik nie jest rozgrzany kopci na czarno i nie da się jechać. Na gorącym też to samo tylko mniej dymi. Trzeba dłużej sprzęgło trzymać zawyje silnikiem i rusza się powoli. Następnie na następnych biegach jest w porządku i ma moc. A w następnym dniu z kolei jest również tak że nie mam mocy wogóle jak by turbina nie działała. Auto ma wymieniony rozrząd przejechane na nim 30 tys , po wymianie oleju filtrów, świec żarowych, nowa turbina garetta, czyszczony egr, rocznik 2000 tdi , 240 tys , 110km. Komputer nic nie wykazuje, byłem u jednego mechanika to powiedział że rozrząd był trochę przestawiony wziął 80 zł a problem nie zniknął, tylko z ruszaniem gorzej
      Nigdy się nie poddawaj !

Komentarz

Pracuję...