wysokie obroty po odpaleniu silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borewicz
    Classic
    • 2014
    • 11

nie chce zasmiecać takim tematem w wątku motoryzacyjnym, gdyz i tak nikomu raczej oprócz mnie nic nie wniesie.
    zatem pytanie mam dotyczące opon a raczej ich wymiany. mam opony letnie z 2009 roku, przebieg auta na oponach 80tyś. minus sezon zimowy, letnie pracowały zawsze od kwietnia do listopada. Zostało na nich tak ok. 4,5-5mm bieżnika, tak orientacyjnie, może nawet mniej bo jeszcze nie mierzyłem, pomiar był latem.czyli opony pracują 5 sezon.
    i pytanie: czy ze względu na wiek i głębokość warto już się zabezpieczyć w nowe, czy przechulam jeszcze bezpiecznie przyszły sezon? po jakich przebiegach bądź czasie wy wymieniacie opony tak rozsądnie (niech ktoś nie pisze o min. gł. 1,6, bo to już raczej nierozsądne jest jazda na takiej oponie) . Pytam, bo jeśli trza by było wymienić, to wole się już zabezpieczyć w gumy, niż wiosną, jak ceny idą 20% do góry..
    Więc, po jakich przebiegach bądź czasie, po ilu sezonach bezpiecznie wymieniacie gumy na nowe?
    jeśli admin uzna, ze można wrzucić do porad moto to śmiało.
  • Lukas25wsm
    Drive
    • 2012
    • 92

Witam. Może ktoś uzna pytanie za bezsensowne albo oczywiste ale to moje pierwsze auto dużo się jeszcze muszę nauczyć dlatego pytam, a więc do rzeczy. Dzis po przejechaniu okolo 60-70 km postawilem auto na 4-5h po powrocie i odpaleniu go na luzie obroty mialem na luzie 1200-1300 wiem ze powinno byc 800. Po chwili spadły ok.30 sek do 800 ale czy to normalne, nigdy wcześniej tak nie miałem. Pozdrawiam.

Komentarz

• Rudd
      Ambiente
      • 2009
      • 151

Wszystko jest w porządku, nie masz czym się stresować
      B,C 1.8T

Komentarz

• Lukas25wsm
        Drive
        • 2012
        • 92

bo już chciałem podpinać pod kompa :roll: Autko mam od września. Dziękuję za pomoc pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...