panowie zwracam sie z prosba gdyz nie moge za cholere znalesc numeru silnika. przegladalem temat na forum i niestety na obudowie rozrzadu nie mam naklejki. na silniku szukalem i niegdzie nie moge namierzyc. prosilbym o info z ilu cyfr sie sklada i gdzie szukac. silnik po naklejce w bagazniku jaka znalazlem to AGR. i czy jest mozliwosc ze nie bylo by tego numeru.
Numer silnika jest na bloku silnika wybity. To miejsce łączenia kadłuba silnika ze skrzynią biegów. Jak otwiera koelga maskę to szuka tam na dole na lewo od akumulatora. Może być na tym miejscu taki brązowy nalot.
Jeśli chodzi o cyfry to wygląda tak:
np. ASV 123456
Jeśli kolega ma O1 to zaczyna się on na 100% od litery "A" lub "B" (jeśli to 1.4 BCA lub 1.6 BFQ).
Niech kolega nie pomyli tylko numeru silnika z oznaczenie, i numerem skrzyni biegów który jest o wiele bardziej zauważalny wg mnie.
to dobrze chyba szukalem ale nic nie znalazlem w tym miejscu. zeszla jakas farba i jest mocno skorodowane. nawet po czyszceniu nic nie widac. jedynie co znalazlem na bloku ale to w dwoch roznych miejscach to zaczynalo sie bodajze BHB a dalej jakies cyfry
marcin k, u mnie też był tam rdzawy nalot ale drobnym papierkiem sciernym potraktowalem i numer widać było. Sprawdzałem to tylko przy kupnie choć dzisiaj silnik to część zamienna i nie jest przypisana do wozu.
tomus7, z tego co pamietam to chyba jest w karcie pojazdu wpisany. Może kolega kupił Octavie i chce sprawdzic czy sie wszystko zgadza.
Osobiscie jak kupowalismy to też sprawdzalismy wszystko
koledzy numerow silnika nie sprawdzalem przy kupnie bo wiem ze to czesc wymienna. szukam czesci do rozrzadu i z numerem silnika bylo by latwiej. samochod zakupiony ale czy to dobry zakup to sie okaze. bardziej moja zonka sie napalila niz ja. czy byl bity i licznik krecony?? :?: na stacji niby nic nie znalezli z tym ze nie mieli miernika bo wlasciciel gdzies zabral.
Komentarz