Zamieszczone przez Waśka
ciche stukanie w silniku, problem
Zwiń
X
-
ciche stukanie w silniku, problem
Witam was, przestawiam ze jestem nowym użytkownikiem. Mam skodę octavie 2.0 benzyna kombi, rocznik 2002, przebieg 109 tys km. Mam problem i długo walczę z cichym stukanie cos w silniku, najbardziej czuć stukanie drenie na pedał sprzęgła, ostatnio wymienił komplet sprzęgła i masę i nic nie pomogło i wiem ze to nie to, podłączył pod kompa i nie wykasywal błedów, spalanie w normie. już od pół roku mam cichym stukaniem w silniku. a najbardzej przy przyspieszaniem wzrasta zwiększa obrotów. Mysle ze to panewki albo korbowod? Mechanik mowil ze napewno to nie to? to ja juz nie wiem. Pozdrawiam
-
-
ale brak mocy, , nawet nie ma sily ruszac, spadaja obroty przy ruszaniu.
[ Dodano: Sro 27 Mar, 13 20:12 ]
witam, zauwazylem jak dodaje troche gazu to ladnie i cicho przyspiesza, a jak gwałtownie troche muli, i głosniej pracuje, co to moze byc? wymienilem filtr powietrza i nic nie pomogło, na benzynie i na gazie tak samo, mysle ze moze byc przeplywomierz albo cos z przepustnicą? Prosze o pomoc, pozdrawiam wszytkim
[ Dodano: Nie 28 Kwi, 13 21:53 ]
Witam, dla mnie dziwna sprawa z samochodem, octavia ma przejechane orginalnym przebiegiem 130 tys km, zadbany itd, benzyna 2.0 115 km, jest problem z mocą, z niski obrotów cicho chodzi i lepiej zbiera do 2 tys obrotów, a po powyżej 2 tys obrotów buczy, wyje az do max zamiast przyspieszyć, byłem w warsztacie, komp nie pokazuje błedy. Mechanik sam przejechal i dziwil sie tak samochód słabo chodzi i nie wie co to moze byc? Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz